Šoigu „vizitas“ fronte. Tiesą išduoda nedidelė detalė  ()

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu yra vienas ištikimiausių žmonių Vladimiro Putino aplinkoje. Dabar pranešta apie jo vizitą Donecko srityje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-26 Šoigu „vizitas“ fronte. Tiesą išduoda nedidelė detalė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo teisės tyrimų centro vadovas Oleksandras Musienko teigia, kad Šoigu pranešimas apie vizitą Donecko srityje buvo tik kūrinys, skirtas imituoti Šoigu politinę svarbą.

Vaizdo įrašo su Rusijos gynybos ministro vizitu okupuotose Ukrainos teritorijose paskelbimas yra tik viešųjų ryšių kampanijos dalis - Šoigu bando užsidirbti taškų būsimoje kovoje dėl valdžios Rusijoje po Putino, mano Musienko.

Šoigu aktyvumas Rusijos informacinėje erdvėje yra didesnis nei kitų tokio lygio pareigūnų. Jis lanko Rusijos gynybos pramonės objektus, rengia pasitarimus ministerijoje ir visa tai skelbia viešai, siekdamas išlaikyti savo žinomumą.

Vizitas Donecke turėtų būti laikomas informacine parama Rusijos puolimui Avdijivkoje, teigia Musienko. Kremlius Avdijivkos puolimą bando pateikti taip, lyg šio nedidelio miesto apsupimas prilygtų didžiulei pergalei, nors dabar kovojama tik dėl vienos atliekų krūvos ir beveik tuščio miesto.

Šoigu paskelbtame vaizdo įraše yra vienas labai akivaizdus psichologinių operacijų požymis.

 

„Atkreipkite dėmesį: kai karys praneša Šoigu apie tariamai „dešimtis nelaisvėje esančių Lvivo gyventojų“, kuriuos „gatvėje sulaikė teritoriniai verbavimo centrai“, šis pranešimas skamba tokia oficialia kalba, kokios neišgirsite net Ukrainoje. Juk net Ukrainos pareigūnai dažniausiai iš įpročio sako „karinės registracijos ir įdarbinimo biurai“, – pažymėjo Musienko. Kitaip tariant, Musienko teigia, kad įrašytas pranešimas buvo išmoktas mintinai ir yra skirtas skleisti baimę apie Ukrainos gynėjų verbavimo metodus.

(2)
(12)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: