Pavojinga žinia. Naujausias Rusijos karo monstras „Malva“  ()

Kūrėjai teigia, kad savaeigis pabūklas tariamai pasižymi dideliu manevringumu, o tai itin svarbu kovoje su baterijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija gavo pirmąją 152 mm savaeigių artilerijos vienetų „Malva“ partiją, sukurtą ant ratinės 8x8 platformos. Apie tai spalio 26 d. pranešė „Rostec Corporation“ spaudos tarnyba.

Nauji įrenginiai skirti komandų postams, įtvirtinimams, oro gynybos sistemoms, šarvuočių ir darbo jėgos kolonoms nugalėti, taip pat kovoti su baterijomis.

Rusų karo pramonininkai teigia, kad „Malva“ nuo vikšrinių savaeigių ginklų skiriasi didesniu manevringumu dėl savo ratų bazės, o neva vienodai gerai juda ir kietu kelio paviršiumi, ir bekele.

Savaeigė transporto priemonė yra varoma keturiais ratais ir be degalų papildymo gali nuvažiuoti daugiau nei 1000 km.

„Dėka ratinės važiuoklės „Malva“ gali greitai apsisukti ir palikti poziciją, išvengiant atsakomosios ugnies, o tai labai svarbu kontrbaterinio karo sąlygomis“, – rašoma pranešime.

Kalbant apie ugnies jėgą, „Malva“ yra gerai žinoma 152 mm 2A64 haubica, kurios šaudymo nuotolis yra iki 24 km. Ji taip pat sumontuota „Msta-S“. Kūrėjai pažymi, kad pabūklas gali šaudyti visų tipų sviediniai ir dirbti vadinamojo ugnies pliūpsnio režimu – kai keli iššauti sviediniai pasiekia taikinį vienu metu.

 

„Haubicos ugnies greitis yra didesnis nei 7 šūviai per minutę“, – pranešė „Rostec“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(16)
(-13)

Komentarai ()