[ŽT] Surovikino įpėdinis. Kas apie jį žinoma  ()

Naujuoju Rusijos Federacijos aviacijos ir kosmoso pajėgų vadu paskirtas generolas pulkininkas Viktoras Afzalovas, skelbia Rusijos gynybos ministerija. Anksčiau juo buvo Sergejus Surovikinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis atvirais šaltiniais, Afzalovas laikinai ėjo Aviacijos ir kosmoso pajėgų vyriausiojo vado pareigas per Surovikino komandiruotę Sirijoje 2020 m. Ir šią vasarą, po to kai Surovikinas buvo nušalintas, tikriausiai, dėl galimų ryšių su sukilusia Jevgenijaus Prigožino „Wagner“ organizacija.

Afzalovo profilis yra „Ukrainos žmonių budelių knygoje“ - nusikaltusių Rusijos karių duomenų bazėje. Nurodoma, kad jis tiesiogiai dalyvavo planuojant ir organizuojant Rusijos invaziją į Ukrainą. „Atsakingas už raketų smūgių prieš Ukrainos civilinę ir energetikos infrastruktūrą planavimą“, – pažymėta Afzalovo profilyje.

Rusijos gynybos ministerijos tinklalapyje rašoma, kad Afzalovo gimė 1968 metų birželio 9 dieną Simferopolio srities Ukromnos kaime. Baigė Puškino aukštąją oro gynybos radioelektronikos karo mokyklą, Oro gynybos karo universitetą ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo karo akademiją. Afzalovas yra vedęs, turi du sūnus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(6)
(-5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: