Lukašenka rado, kas gali sustabdyti karą Ukrainoje  ()

Neišrinktas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pavadino Vengrijos ministrą pirmininką „geru draugu“ ir pasiskelbė „aršiu ES išsaugojimo šalininku“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Džiaugiuosi galėdamas su jumis susitikti“, – tokiais žodžiais Lukašenka Minske pradėjo susitikimą su Vengrijos užsienio reikalų ministru Péteriu Szijjártó.

Jis pažymėjo, kad yra už ES išsaugojimą, nepaisant „dabartinių neramumų ir sankcijų, kurias taiko Europos Sąjunga“.

Lukašenka prisiminė ir karą Ukrainoje. Jis pareiškė, kad jo pozicija yra „maždaug tokia pati kaip Vengrijos“. „Mums nereikia šio karo, kaip ir jums. Mes esame kaimynai. Mūsų namuose vyksta karas“, - sakė jis.

Pagal jo logiką, karo pabaiga priklauso ne nuo Rusijos, o nuo ES ir JAV. „Suprantu, kad spaudimas už vandenyno yra stiprus. Tačiau esu visiškai įsitikinęs, kad jei europiečiai norėtų, galėtume užbaigti šį karą ir susitarti, padaryti tam tikras išvadas, kad tai nepasikartotų“, – sakė Lukašenka.

„Amerikiečiai tiekia ATACMS raketas ukrainiečiams. Jie turi suprasti, kad jie eskaluoja šį karą. Rusija niekada nesusitaikys su tuo, nesusitaikysim ir mes. Todėl turime tam priešintis visais įmanomais būdais“, – grasino Lukašenka.

 

Tuo tarpu Szijjártó padėkojo už susitikimą ir sakė, kad „santykių kanalų uždarymas yra taikos vilties atmetimas“.

„Tarp mūsų kaimynų vyksta karas, už kurį mes jokiu būdu nesame atsakingi, bet mokame už jį kainą. Norėtume, kad šis karas greitai pasibaigtų. Todėl mes už paliaubas ir ugnies nutraukimą“, – sakė vyriausias Vengrijos diplomatas.

(1)
(20)
(-19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: