„Bet kokiu atveju laimės.“ Piontkovskis apie gudrią Kinijos taktiką  ()

Ekspertas paaiškino, ko nori Kinija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija Izraelio kare kartoja tą pačią taktiką, kurios laikėsi karo Ukrainoje atžvilgiu. Jai to reikia norint išspręsti problemą su Taivanu.

„Kare su Izraeliu Kinija kartoja tą pačią taktiką, kurią taikė kare su Ukraina. Ji stumdo savo tarnus – ir Iraną, ir Putiną. Kinija laikosi įvairių variantų. Klasikinis yra tas, ką ji padarė su Putinu - ji pastūmėjo jį į karą. Nes jei Putinui būtų pavykę, jei jis būtų užėmęs Kyjivą per penkias dienas ir tai buvo tai, ką tada prognozavo Amerikos žvalgyba, tada visos problemos su Taivanu būtų išspręstos“, – „Espresso“ eteryje aiškino politologas Andrejus Piontkovskis.

Jis tvirtina, kad KLR dabar politiškai remia Iraną ir stumia jį į karą su Izraeliu.

„Amerika būtų visiškai diskredituota. Niekas ja nepasitikėtų Tolimuosiuose Rytuose, o Pekinas plikomis rankomis paimtų Taivaną. O jei žlugs Putinas, tai jis, kaip nusikaltęs šuo, atšliauš į Pekiną. Putinas jau noriai demonstruoja save jaunesnio brolio vaidmenyje ir Kinija gauna visus ekonominius svertus. Bet kokiu atveju Kinija laimės arba Taivaną, arba Sibirą. Dabar Xi kartoja antrąjį bandymą, ką gi Iranas sugebės padaryti Artimuosiuose Rytuose. Kinija remia Iraną politiškai ir yra taip pat stumia. Bet pati niekuo neįsipareigoja ir palieka atvirus kelius“, – apibendrino politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(20)
(23)

Komentarai ()