Putinas pareikalavo. Tokajevas sulaukė pasiūlymo, kurio „negalima atsisakyti“  ()

Putinui labai svarbu į savo įtakos sferą įtraukti Kazachstaną ir visą Vidurinę Aziją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas darė spaudimą Kazachstano prezidentui Kasymui Žomartui Tokajevui tiekti Rusijos armijai tam tikrų rūšių ginklus.

Apie tai „Espresso“ eteryje kalbėjo buvęs Kazachstano nacionalinio saugumo komiteto vadovas generolas Alnuras Musajevas.

Anot jo, Putinui labai svarbu į savo įtakos sferą įtraukti Kazachstaną ir visą Vidurinę Aziją.

„Jis jaučia, kad tokia įtaka silpnėja ir labai ženkliai silpnėja per šį beveik dvejus metus trunkantį karą. Invazijos į Ukrainą pradžioje Rusija netgi darė spaudimą tiekti tam tikrų rūšių ginklus, tačiau šiandien to nedaro. Jis patenkintas „pilku“ importu per Kazachstaną, Kirgiziją ir kitas buvusias sovietines respublikas. Kremlius tuo visiškai patenkintas. Bet patraukti Kazachstaną giliau į savo orbitą yra labai svarbi Rusijos užduotis šiandien“, – pabrėžė Musajevas.

Visų pirma, jo nuomone, Putinas vizitu į Kazachstaną norėjo parodyti, kad jis nebijo Hagos tribunolo suėmimo.

„Pavyzdžiui, Putiną oro uoste asmeniškai pasitiko Tokajevas – tai rimtas diplomatinis visiškos geros valios gestas Rusijai ir jos lyderiui. Visi žino, kad Putinui gresia Hagos tribunolo areštas. Ir Rusija, asmeniškai Putinas, bando išnaudoti šią akimirką: aš laisvas, jie taip su manimi sveikinasi. Ir esu tikras, kad kalbant apie protokolus, Rusija pareikalavo, kad Putiną asmeniškai pasitiktų Tokajevas. Tai jam šiandien buvo nepaprastai svarbu“, – pridūrė jis.

 

Priminsime, kad ketvirtadienį, lapkričio 9 d., Astanoje lankėsi Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas. Ten jis susitiko su Kazachstano prezidentu Kasymu Žomartu Tokajevu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(36)
(-33)

Komentarai ()