„Placdarmas jau kuriamas. Beveik neabejotinai užminuos kairįjį krantą.“ Nusimato galingi įvykiai (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali organizuoti greitą puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ir teisės studijų centro vadovas Oleksandras Musijenko interviu „Radio NV“ pasakojo, kuria kryptimi Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali organizuoti greitą puolimą.

Musijenko teigė, kad toks puolimas gali tapti įmanomas sukūrus placdarmą kairiajame Dniepro krante Chersono srityje.

„Oleškų išlaisvinimas, Nova Kachovkos išlaisvinimas ir placdarmo ten sukūrimas puolimo operacijoms vykdyti suteiktų galimybę išstumti kai kurias Rusijos karių grupes toliau į Krymą arba atkirsti jas nuo aprūpinimo“, -  sakė ekspertas.

Taip pat, anot jo, tokio placdarmo sukūrimu gali būti siekiama patraukti didelius Rusijos pajėgų kiekius iš Melitopolio krypties, ypač iš netoli Tokmako, tai leistų Ukrainos pajėgoms ten tęsti puolimo operacijas ir sukeltų rimtų logistinių problemų okupantams iš abiejų pusių.

 

„Pažiūrėsime, kaip vystysis įvykiai. Arba tai bus greitas puolimas, arba galiausiai tai bus karinės operacijos, kurių tikslas – suspausti“, – apibendrino Musijenko.

Jis taip pat pažymėjo, kad jei Ukrainos kariškiai pasitrauks į dešinįjį Dniepro krantą, užpuolikai beveik neabejotinai užminuos kairįjį krantą ir įsitvirtins, kaip ir Melitopolio kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: