2 variantai. Iki 300 km. „Tai kardinaliai pakeistų situaciją mūšio lauke...“ (Video)  ()

Ukraina turi galimybę per trumpą laiką išvaduoti Krymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina turi galimybę per trumpą laiką, įdedant mažai pastangų, išvaduoti Krymą, o tai kardinaliai pakeistų situaciją mūšio lauke, tačiau yra dvi sąlygos.

Apie tai interviu kalbėjo karo ekspertas, buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo spaudos tarnybos vadovas pulkininkas Vladislavas Selezniovas, vadovavęs Ukrainos gynybos ministerijos Krymo žiniasklaidos centrui iki Krymo okupacijos.

Jis perpasakojo vieno garsiausių JAV atsargos generolų, ėjusio JAV armijos vado pareigas Europoje, Beno Hodgeso prognozes.

„Jis sako, kad Ukraina turi galimybę per trumpą laiką be pastangų išvaduoti Krymą. Per šiuos metus iš jo girdėjome skirtingas datas: iki gegužės pabaigos, iki vasaros pabaigos ir rudens pradžios. Tačiau kiekvieną kartą, išgirdę šias tezes, apsidžiaugdavome ir imdavome krautis lagaminus į išlaisvintą Krymą. Bet mes niekada nesistengėme visko išgirsti iki galo. Jis po kablelio visada apie tai sakydavo: „... kai tik Ukraina gaus pakankamai resursų šiai ambicingai užduočiai įgyvendinti“, – sakė Selezniovas.

Ištekliai, pasak amerikiečių generolo, susideda iš dviejų svarbių komponentų. Pirmasis – ATACMS raketos, kurių nuotolis yra iki 300 km.

 

„Mes jų neturime, o perspektyvos gauti vis dar iliuzinės. Nors, žinoma, derybų procesai vyksta. Tai tos pačios raketos, kuriomis galėsime sunaikinti Kerčės tiltą, taip atimdami iš Kryme ir Sevastopolyje veikiančio priešo kontingento tvarią logistiką. Na, tada sistemingai ir metodiškai, naudojant tas pačias raketas, „išardytume“ visus priešo karinius įrenginius ir infrastruktūros objektus Krymo teritorijoje, atimdami iš priešo galimybę priešintis“, – sakė Selezniovas.

Antrasis komponentas yra F-16 naikintuvai ir raketos prie jų. Pasak Selezniovo, jie labai sustiprintų Ukrainos galimybes uždengti dangų virš šalies, tai yra sustiprintų oro gynybos sistemą. Taip pat užtikrintų efektyvų Ukrainos kariuomenės kovinių misijų įgyvendinimą tiek sausumoje, tiek virš Juodosios ir Azovo jūrų.

 

„Mes visi gerai žinome apie „Harpoon“ raketas. Jų pagrindinė misija yra būti prie pačių F-16 naikintuvų. Iš jų raketos turi būti nukreiptos į priešo laivus. Tai yra du pagrindiniai variantai, kurie turėtų iš esmės pakeisti situaciją mūšio lauke. Nors dabar daugelis Ukrainos kariškių, tiesiogiai atsidūrusių įvykių sūkuryje, pradeda prisiminti trečiąjį – personalą. Apmokyti, paruošti, visapusiškai aprūpinti“, – sakė Selezniovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(2)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: