Ne taip greitai. Ukrainos narystei ES „iškilo kliūčių“  ()

Kitą mėnesį numatomam Europos Sąjungos sprendimui pradėti derybas su Ukraina dėl narystės „gresia pavojus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES viduje vis dar nėra sutarimo ir dėl 50 milijardų eurų pagalbos paketo Ukrainai, praneša „Reuters“, remdamasi aukšto rango Europos pareigūnu. Žurnalistų pašnekovo teigimu, pastarosios ES diskusijos dėl tolesnės paramos Kyjivui visus sugrąžina į realybę.

„Lyderiai supranta, kad tai yra gana brangu [50 milijardų eurų - Red.] Negalime leisti, kad Ukraina bankrutuotų, mums tai nėra galimybė. Bet nėra lengva“, - „Reuters“ sakė pareigūnas.

ES viršūnių susitikimas vyks gruodžio 14-15 dienomis Briuselyje, bet šaltinis abejoja, kad tada bus priimtas sprendimas pradėti oficialias derybas dėl Ukrainos narystės ES. Kaip vieną iš delsimo priežasčių jis įvardijo Vengrijos pasipriešinimą, galintį sutrukdyti pasiekti vieningą poziciją šiuo klausimu. Jis taip pat sakė, kad kai kurie ES lyderiai pasiūlė grįžti prie šios temos 2024 m. kovą po kito Europos Komisijos įvertinimo dėl likusių Ukrainai keliamų sąlygų įvykdymo.

 

Pareigūnas taip pat pažymėjo, kad kitos bloko narės taip pat vis dažniau kelia klausimus apie karo ateitį. „Galbūt mūsų lūkesčiai buvo per dideli? Ar mes ir toliau remsime Ukrainą finansiškai, kariškai? Ar turime pajėgumų tai daryti? Ar esame įsitikinę, kad JAV seks mus ateinančiais metais?“ - sakė jis. Be jokios abejonės, karo klausimą svarbu išspręsti, svarstant Ukrainos narystės ES perspektyvas.

(12)
(13)
(-1)

Komentarai ()