Sudaužyto „Rostovo prie Dono“ brolis. Rusija gavo naujausią monstrą „Možaiskas“ (Foto, Video)  ()

Rusijos Federacijos Ramiojo vandenyno laivynas gavo naują povandeninį laivą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sankt Peterburge įvyko iškilminga dyzelinio-elektrinio povandeninio laivo „Možaiskas“ perdavimo Rusijos kariniam jūrų laivynui ceremonija. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

Rusijos Federacijos Ramiojo vandenyno laivynas gavo naują dyzelinį-elektrinį povandeninį laivą.

Lapkričio 28 d., povandeniniame laive įvyko Karinio jūrų laivyno vėliavos pakėlimo ceremonija. Laivo pavadinimas yra „Možaiskas“, jis buvo pastatytas pagal projektą 636.3 „Varšavjanka“ (Improved Kilo klasė pagal NATO). Naujojo povandeninio laivo vadas yra 2-ojo laipsnio kapitonas Nikita Buldiginas.

Ramiojo vandenyno laivynui tai jau 5 šios klasės povandeninis laivas.

 

Verta paminėti, kad „Rostovas prie Dono“, kurį atakavo Ukrainos raketos „Storm Shadow“, yra tos pačios  Improved Kilo klasės povandeninis laivas. Okupantai vis dar tvirtina, kad po apgadinimo povandeninis laivas grįš į tarnybą.

 

 

Karinio jūrų laivyno vadas admirolas Nikolajus Jevmenovas sakė, kad projekto 636.3 povandeniniai laivai pasirodė patikimi per karą Sirijoje, taip pat kovojant su „neonaciais prie Juodosios jūros“.

Pagrindinė povandeninio laivo paskirtis – kova su kitais povandeniniais laivais ir priešo laivais. Jis taip pat gali apsaugoti karinių jūrų pajėgų bazes, atlikti žvalgybą ar patruliuoti teritorijoje. Pagrindinė povandeninių laivų ginkluotė yra sparnuotosios raketos „Kalibr-PL“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(17)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()