Labai negera žinia. Ką Rusija sugalvojo su ukrainietišku dronu „SeaBaby“  (3)

Priešas iš kelių atakų vietoje rastų prietaisų liekanų surinko „sąlygiškai veikiantį“ Ukrainos karinio jūrų laivyno drono modelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija bando atkurti Ukrainos antvendininį droną „SeaBaby“. Apie tai pranešė leidinys „Ukrainos Pravda“, remdamasis specialiųjų tarnybų pašnekovais.

Žiniasklaidos šaltinių teigimu, okupantai iš kelių išpuolių vietoje rastų prietaisų liekanų surinko „sąlygiškai veikiantį“ ukrainietiško drono „SeaBaby“ modelį. Iki šiol įrenginys buvo pristatytas į Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno specialiosios paskirties jūrų žvalgybos stotį 388.

Specialioji tarnyba pažymėjo, kad priešas atlieka detalų drono tyrimą ir perprogramavimą laboratorinėmis sąlygomis, o okupantų tikslas – toliau naudoti dronus atakoms prieš Ukrainos kariuomenę.

„Okupantai ir vėl bando kompensuoti savų technologijų trūkumą Ukrainos ir Vakarų įvykių sąskaita“, – sakė šaltinis.

 

Rugpjūtį Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Vasylis Maliukas sakė, kad liepos 17 d. atakai prieš Krymo tiltą Ukraina panaudojo bepilotį orlaivį „Sea Baby“, kuris buvo kuriamas daug mėnesių. Šis dronas aprūpintas 850 kg sveriančia kovine galvute.

Anot jo, jūriniai dronai yra unikalus SBU išradimas, kuriant dronus nedalyvauja nė viena iš privačių įmonių. Gamyba vykdoma Ukrainoje vienoje iš požeminių gamyklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(39)
(-27)

Komentarai (3)