[ŽT] Suomijos prezidentas: migracijos krizė iš Rusijos - „dalis platesnio konteksto“  ()

Suomijos prezidentas Sauli Niinisto mano, kad tai, jog Rusija palengvino prieglobsčio prašytojų atvykimą prie Suomijos sienos, yra ne tiek operacija prieš Suomiją, kiek platesnio konteksto dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Yle“, jis tai pasakė per televiziją.

Prezidentas mano, kad spaudimas padedant migrantams nukreiptas ne tik prieš Suomiją, ir priminė, kad su panašia hibridine operacija anksčiau susidūrė Latvija, Lietuva ir Lenkija.

„Rusijos veiksmai prieš Suomiją nėra kažkas atskiro nuo bendro konteksto. Rusija vykdo propagandinį karą, Rusija siekia suklaidinti Vakarus“, - pažymėjo Niinisto.

Jo nuomone, to poveikis gali būti priešingas tam, ko tikisi Maskva.

„Migracijos kaip spaudimo priemonės naudojimas kelia emocijas ne tik Suomijoje, bet ir visos Europos lygmeniu. Ir tai gali tapti papildoma paskata toliau remti Ukrainą“, - mano prezidentas.

Nuo lapkričio 30 d. Suomijos ir Rusijos siena mažiausiai dviem savaitėms visiškai uždaryta - gali judėti tik prekiniai traukiniai.

 

Tokio žingsnio šalis ėmėsi po to, kai lapkritį į kontrolės punktus iš Rusijos masiškai pradėjo plūsti prieglobsčio prašytojai ir trečiųjų šalių piliečiai. Anksčiau Rusijos pasieniečiai neišleisdavo keliautojų, kurie neturėjo įvažiavimui į Suomiją reikalingų dokumentų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(4)
(0)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: