Laiko labai mažai. Lenkija skambina pavojaus varpais. „NATO turi tik 3 metus“  ()

Lenkijos nacionalinio saugumo biuro vadovas įsitikinęs, kad per trejus metus rytiniame Aljanso flange turi būti sukurtas reikiamas potencialas suvaldyti Rusijos Federacijos agresiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekdamos išvengti karo su Rusija, NATO rytinio flango šalys turi trejų metų pasirengimo rezervą. Tarp būtinų priemonių – kariuomenės personalo skaičiaus didinimas ir naujų kariuomenės formacijų kūrimas. Tai interviu „Nasz Dziennik“ pareiškė Lenkijos Nacionalinio saugumo biuro (BBN) vadovas Jacekas Severa.

Lenkijos pareigūnas pakomentavo Vokietijos užsienio politikos asociacijos atstovų nuomonę, teigiančių, kad Vakarų šalims liko 5–9 metai pasiruošti atremti Maskvos puolimą. Anot Severos, tokios prognozės pernelyg optimistinės.

„Jei norime išvengti karo, NATO šalys rytiniame flange turi priimti trumpesnį, 3 metų laikotarpį, pasirengti konfrontacijai. Tai laikas, per kurį rytiniame flange turi būti sukurtas potencialas, kaip aiški atgrasymo priemonė prieš agresiją“, – sakė biuro vadovas.

Pareigūno teigimu, ginklų pramonė Rusijoje dirba trijų pamainų režimu ir per artimiausius trejus metus gali atkurti išteklius po Ukrainoje patirtų nuostolių.

Šiame kontekste Lenkijos pareigūnas atkreipė dėmesį į vyriausybės, taip pat opozicijos kritikų poziciją dėl tolesnių ginklų pirkimo Lenkijos kariuomenei. Severa teigė, kad opozicinės Seimo daugumos nepasitenkinimas įsigyjant 500 vienetų HIMARS sistemų neatlaiko kritikos, o visi argumentai, kad gamintojas neva negali susitvarkyti su tokiais tiekimo kiekiais, yra klaidingi.

 

„Kadangi kalbame apie taikią gamybą ir tiekimą taikos metu, derėtų palyginti mūsų pirkimus su iki šiol sunaikintų salvinių sistemų skaičiumi Rusijos ir Ukrainos pusėse. Rusai prarado apie 900 tokių kompleksų, Ukraina – daugiau nei 500“, – sakė Severa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()