„20 000 hektarų.“ Statybos prie Ukrainos. Ką sumanė Lukašenka (Foto)  ()

Įvardytos keturios galimos statybų vietos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lukašenka ketina statyti naują didelį karinį poligoną Gomelio regione, besiribojančiame su Ukraina. Tai antradienį, gruodžio 5 d., pranešė „Belaruski Gajun“ projekto tyrėjai.

Jie remiasi Baltarusijos Respublikos „Vojenprojekt“ instituto publikacijomis, kuriose buvo rašoma apie derybas dėl subrangovų, kurie atliktų darbus objekte.

„Užsakovai ieškojo žmogaus, kuris galėtų padaryti 1:5 000 mastelio kartografinį pagrindą darbo vietos teritorijai, esančioms Gomelio regiono Rečicko ir Gomelio rajonuose“, – nurodo tyrėjai.

Darbo užduoties dokumentai buvo baigti 2022 m. gegužės 5 d. Po trijų savaičių (2022 m. gegužės 26 d.) apsišaukėlis Baltarusijos Respublikos prezidentas Aleksandras Lukašenka paskelbė apie Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų Pietų operatyvinės vadovybės formavimą. Tad šio pranešimo metu jau buvo ruošiamasi reikalingos infrastruktūros statybai.

Konkurse darbų plotas buvo nurodytas 20 000 hektarų arba 200 km². „Tiesą sakant, statybų plotas ir pats poligonas gali būti daug mažesni“, – rašoma projekte.

 

Tikėtinos būsimo karinio objekto vietos, remiantis žurnalistų analize, galėtų būti:

Nr. 1. Miškas Stolpnia-1/Stolpnia-2, Zaselje ir Borchov (Baltarusijos Respublikos Rečickos rajonas) kaimų rajone.

Nr. 2. Miškas į rytus nuo Borchovo ir Jakimovkos kaimų (Rečickos rajonas) – buvusio 404-ojo raketų pulko vietoje (šiaurinė dalis).

Nr. 3. Miškas prie Svidovkos kaimo (Rečickos rajonas) - buvusio 404-ojo raketų pulko vietoje (pietinė dalis). Teritorija gali tęstis į rytus iki Sosnovkos ir Cikunų kaimų (Gomelio rajonas).

Nr. 4. Miškas Nagornoje, Rudnia Žigalskaja ir Vasilevo kaimų srityje (Gomelio rajonas).

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(12)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: