[ŽT] „Vengrija pereina į Rusijos pusę.“ Įvyko rimtas smūgis Lenkijai  (4)

Vengrijos vyriausybė „atvirai perėjo į Rusijos pozicijas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos vyriausybė, vadovaujama ministro pirmininko Viktoro Orbano, „atvirai perėjo į Rusijos pozicijas“. Tokį pareiškimą išsakė Lenkijos pilietinės koalicijos lyderis Donaldas Tuskas, pažymėdamas, kad Orbanas to net neslepia.

Tuskas atkreipė dėmesį į tai, kad Orbano vyriausybė blokuoja sprendimus, kuriais Lenkijai būtų pervesta 800 milijonų eurų, skelbia TVN24.

„Esu pasipiktinęs, kad, paskutinę minutę, kai jie laksto dėl savo pinigų ir pareigų kolegoms, jie negalėjo su Orbanu išspręsti tokio mums svarbaus klausimo kaip 800 milijonų eurų ginklams“, – sakė Lenkijos politikas.

Tuskas taip pat patikino, kad Europos Vadovų Taryboje bus griežtas.

 

„Esu įsitikinęs, kad nuo šiandien dauguma lyderių atsižvelgs į lenkų nuomonę, kai bus kalbama apie Ukrainos ir Vengrijos bei Orbano klausimus“, – pabrėžė politikas.

Tuskas teigė, kad Orbano požiūrio pasikeitimas yra mažai tikėtinas, nes „jo santykiai su Maskva ir Putinu yra organiški“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(14)
(69)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: