Netikėta žinia. ISW skelbia, ką užėmė Rusija  ()

Sunkios oro sąlygos sulėtino Rusijos ir Ukrainos operacijų prie Avdijivkos tempą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai vykdė puolimo operacijas palei Kupjansko-Svatovo-Kreminos liniją, netoli Bachmuto, netoli Avdijivkos, į vakarus ir pietvakarius nuo Donecko, Donecko-Zaporožės srities pasienio zonoje ir Zaporožės srities vakaruose ir patvirtino pažangą Avdijivkos srityje ir vakarinėje Zaporožės srityje. Apie tai rašo Karo studijų instituto analitikai.

„Rusijos kariai atliko puolimo operacijas prie Avdijivkos ir gruodžio 8 dieną užėmė miesto nuotekų valymo įrenginius. Gruodžio 8 d. paskelbtoje geografinės vietos nustatymo medžiagoje matyti, kad Rusijos kariai pajudėjo prie nuotekų valymo įrenginių į pietus nuo Krasnohorivkos (5 km į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos). Rusijos šaltiniai teigė, kad gruodžio 7 ir gruodžio 8 d. Rusijos kariuomenė pajudėjo Novokalynovės kryptimi (13 km į šiaurės rytus nuo Avdijivkos), į Avdijivkos kokso gamyklos pakraščius į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos ir į pramoninę zoną į pietryčius nuo Avdijivkos“, – rašo analitikai.

Rusijos karo korespondentai gruodžio 8 d. pareiškė, kad Rusijos kariuomenė stiprina pozicijas Stepovėje (3 km į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos) ir kad kaimas užimtas, o kitas teigė, kad Rusijos kariuomenė laiko pozicijas rytiniame Stepovės pakraštyje.

 

Rusijos šaltiniai gruodžio 7 ir 8 dienomis teigė, kad Rusijos kariuomenė taip pat atakavo į šiaurę nuo Avdijivkos kokso gamyklos ir netoli Očeretynės (15 km į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos), Novokalynovės, Sievernyi (6 km į vakarus nuo Avdijivkos ir pramoninės zonos).

Kartu Rusijos šaltinis tvirtina, kad sunkios oro sąlygos sulėtino Rusijos ir Ukrainos operacijų prie Avdijivkos tempą.

Gruodžio 8 dieną Ukrainos kariai tęsė puolimo operacijas vakarinėje Zaporožės srities dalyje, tačiau jokių paskelbtų ar patvirtintų puolimų nevykdė. Kai kurie Rusijos kariuomenės pareigūnai įrodinėjo, kad prastos oro sąlygos trukdo tiek Rusijos, tiek Ukrainos pajėgoms padaryti didelę pažangą arba naudoti didelius žvalgybinius bepiločius orlaivius vakariniame Zaporožės regione.

 

Be to, kaip rašo ISW, Rusijos karo korespondentai pareiškė, kad Rusijos kariai didina atakų intensyvumą sklandančiomis bombomis prieš ukrainiečių pozicijas Chersono srities (kairiame) krante.

Kitas karo korespondentas tvirtino, kad Rusijos kariai pakeitė gynybos taktiką rytiniame Chersono regiono krante ir dabar galingais oro ir artilerijos smūgiais bando išeikvoti Ukrainos personalą rytiniame krante.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(41)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: