Rusija gali likti be artilerijos dėl Šiaurės Korėjos sviedinių. Kas nutiko  (5)

Panašu, Šiaurės Korėja į Rusiją išsiuntė visišką „chlamą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penkiuose atrinktuose Šiaurės Korėjos sviediniuose su vienodu žymėjimu nustatytas skirtingas parakas, skirtingi svoriai, plombavimo pažeidimai ir vario reduktoriaus nebuvimas. Šaudmenys taip pat pasižymi neįprasta sklaida.

Rusijos haubicos fronte pradėjo dažniau prarasti pabūklų vamzdžius dėl sprogimų. To priežastis gali būti Rusijos ginkluotųjų pajėgų ginklų susidėvėjimas ir Šiaurės Korėjos sviedinių brokas. Apie tai rašo „Defense Express“.

Anot analitikų, pastaruoju metu okupantai vis dažniau ėmė skųstis, kad Rusijos iš KLDR gauti sviediniai gadina jų artileriją – drasko savaeigių pabūklų ir haubicų vamzdžius.

Prieš tai jau buvo informacijos, kad šie šoviniai turi anomalią sklaidą ir turi gamybinį broką – penkiuose pasirinktuose užtaisuose su vienodu žymėjimu nustatytas skirtingas parakas, skirtingas svoris, hermetiškumo pažeidimas ir reduktoriaus nebuvimas.

„Priežastys, dėl kurių sviedinys lūžta vamzdyje, gali būti: nepakankamas sviedinio korpuso sienelių ar dugno tvirtumas, nepakankamas parako dujų užsikimšimas apatinėje sviedinio dalyje, nepatenkinama sprogstamosios medžiagos kokybė sviedinyje, metalo defektai, detonatoriaus trūkumas. Tačiau prie to turime pridėti ir vamzdžių nusidėvėjimą“, – pažymi „Defense Express“ analitikai.

 

Jie priduria, kad anksčiau jau buvo informacijos apie vamzdžių plyšimus Rusijos armijoje, tačiau tuo metu Rusija dar nebuvo gavusi amunicijos iš Šiaurės Korėjos. To priežastis buvo didelis vamzdžių susidėvėjimas, dėl kurio atsiranda vamzdžio angos defektai, kurie taip pat yra vamzdžio sviedinio plyšimo priežastis.

„Tačiau sviediniai iš KLDR tapo tik sistemingos problemos, kuri padidina Rusijos artilerijos susinaikinimo tikimybę, elementu. Tuo pačiu metu priešas neturi išeities iš šios situacijos, nes kuo didesnis vamzdžio susidėvėjimas, tuo mažesnis tikslumas, o tai reiškia, kad reikia iššauti daugiau šūvių, tai yra, tai lemia dar didesnį susidėvėjimą. Ir problemų ratas užsidaro“, – pažymi analitikai.

 

Jų žiniomis, priešas atsidūrė aklavietėje, nes Rusijos Federacija negali išspręsti šios problemos, nes negali nuo nulio pagaminti reikiamo skaičiaus naujų artilerijos sistemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(3)
(118)

Komentarai (5)