„Giriasi aukų kiekiu.“ Fronte vyksta kažkas keisto  ()

Vadai fronte giriasi ne tuo, kuo derėtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien fronte tenka susidurti su tuo, kad vadai giriasi nuostolių skaičiumi.

Apie tai interviu „Espreso“ pranešė žurnalistė, politikė, visuomenės veikėja ir kariškė Tetjana Čornovol, praneša Censor.NET.

„Didžiausia problema yra žmogaus gyvybės vertė. Vėlgi, karo pradžioje profesionaliose brigadose žmogaus gyvybė buvo labai vertinama, o nuo 2014 m. – ne, nes kiekvienas praradimas fronte buvo iš karto tikrinamas: kas atsitiko ir kodėl? Tai jau buvo įaugę į kraują: tai reikia vertinti. O paskui pusmetis, dar pusmetis, ir mes ritomės žemyn, o dabar turime štai ką. Dabar susiduriu su tuo, kad vadai giriasi aukų skaičiumi: „Mes taip gerai kovojome, turime tiek daug aukų“, - sako ji.

Čornovol taip pat pabrėžė, kad fronte Ukrainai labai trūksta karių, mobilizacija sutrikusi, o geriausiai apmokyti kariai žūsta, nes siunčiami į priešakį.

Turime atsisakyti tokių kampanijų, kai dėl nedidelių taktinių pergalių aukojame didelę dalį personalo, kurios gali ir nebūti pergalės, jei vadovausime profesionaliems kariams. Turime daugiau naudotis savo galvomis ir technologijomis, daugiau mokyti žmones, ir ne tik ką tik mobilizuotus. Išsiųskime naujai mobilizuotus į frontą, kad jie ten pamažu mokytųsi (beje, kare svarbiausia pirmiausia išmokti išgyventi), tegul jie išmoksta išgyventi ten, fronte, ir tuo pat metu paimsime iš fronto profesionalus, išmokysime juos kitų technologijų, duosime jiems ginklų. Tada jie dengs šiuos ką tik mobilizuotus karius, suteikdami jiems galimybę būti ne visai pirmoje linijoje, bet kažkur antroje ar trečioje linijoje. Visą šį šių žmonių bendravimą ir keitimąsi reikia tvarkyti profesionaliai, bet profesionalams reikia suteikti galimybę pailsėti, pasimokyti, užjausti juos ir nešvaistyti jų iki nulio, nes kitų, tokių kaip jie, negausime“, - siūlo kariškė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(3)
(71)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: