Vokietija skambina pavojaus varpais. „Tokio karių skaičiaus kritiniu atveju nepakaks.“ Kas vyksta  (1)

Bundesvero rezervistų sąjungos pirmininkas Patrickas Sensburgas įsitikinęs, kad net pridėjus apie 100 000 rezervistų, tokio karių skaičiaus nepakaks kritiniu atveju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija skambina pavojaus varpais. Skubiai kreiptasi dėl pokyčių Vokietijos kariuomenėje. Kariškiai ragina trigubai padidinti aktyvių rezervistų skaičių.

„Mums reikia daugiau rezervistų“, – sako Bundesvero rezervistų sąjungos pirmininkas Patrickas Sensburgas.

Vien per pastaruosius du dešimtmečius Bundesveras sumažėjo nuo daugiau nei 300 tūkst. iki kiek daugiau nei 180 tūkst karių.

Vokietijoje vyksta gyvos diskusijos apie reformas kariuomenėje.

„Per keletą metų turėtume turėti apie 100 tūkst. atsargos karių, kurie reguliariai treniruotųsi, o tai reiškia, kad dabartinis skaičius turi būti patrigubintas“, – sako Sensburgas.

Į abejones dėl karių skaičiaus padidinimo jis atsakė, kad „ne kiekvienam reikia kasmet po kelias savaites treniruotis“. Ne tame esmė. Pasak jo, reikia pakankamai atsargos karių, t. y. turinčių karinį pasirengimą, kad būtų galima juos perdislokuoti kritiniu atveju.

 

Prieš kelis mėnesius Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas inicijavo diskusiją dėl privalomosios karo tarnybos, kuri buvo sustabdyta 2011 m., atkūrimo. Vien per pastaruosius du dešimtmečius Bundesveras sumažėjo nuo daugiau nei 300 tūkst. iki kiek daugiau nei 180 tūkst. karių. Sensburgas įsitikinęs, kad net pridėjus apie 100 000 rezervistų, tokio karių skaičiaus nepakaks kritiniu atveju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai (1)