Pasiekiama svajonė? Ar Ukraina gali nušluoti Juodosios jūros laivyną (Video)  ()

Ukrainos galimybės toliau smogti Rusijos laivams priklauso nuo reikiamos ginkluotės prieinamumo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-27 Pasiekiama svajonė? Ar Ukraina gali nušluoti Juodosios jūros laivyną (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitais metais Ukrainos kariuomenė vėl smogs Rusijos laivynui, jei turės atitinkamą ginkluotę. Kalbame apie raketas, F-16 lėktuvus ir antžeminius dronus.

Tai sakė ekspertas Vladimiras Zablotskis komentare „RBC-Ukraine“.

Anot jo, vien su „Storm Shadow“ ir „SCALP“ raketomis toli nenueisite (eksportinės versijos pasiekia iki 300 km atstumą).

„Šios raketos nėra naujos, jas gavome ne tam, kad laimėtume, o dėl to, kad reikėjo bent kažką duoti. Jos pajėgios pataikyti tik į statiškus taikinius. Jei laivas juda jūroje, jos nepataikys , nes „galvutė“ laivo nemato“, – aiškina ekspertas.

Vienas iš variantų yra pažangioji priešlaivinė sparnuotoji raketa „Neptun“ . Kai ji pradės tarnauti, bus galima sunaikinti judančius taikinius.

„Dabar mes naudojame tai, ką turime. Ir, kaip matome, sėkmingai, ačiū Dievui“, - sakė V. Zablotskis.

Kalbant apie paviršinių bepiločių parką, ekspertas sako, kad jo galimybių nereikėtų perdėti. Tai, visų pirma, ginklas, o ne laivynas, o tam, kad antžeminiai dronai į ką nors pataikytų, reikia tiksliai žinoti, kur yra taikinys ir kad tuo metu, kada jie keliauja iš vadinamojo Očakovo ar Odesos, šis tikslas nepasikeis.

 

„Beje, kai liepą trenkėmės į Krymo tiltą, jį turėjo užpulti penki nauji bepiločiai. Bet kai jie buvo toje zonoje, žvalgai jūroje pastebėjo „Admiral Essen“ fregatą, o vadovybė nusprendė pulti fregatą. Ją persekiojo trys dronai, bet jai pavyko pabėgti didesniu greičiu“, – pasakojo V. Zablotskis.

Pasak eksperto, bepiločiams nebeliko degalų pulti tiltą, jie patys susinaikino Jaltos srityje. V. Zablotskis pridūrė, kad kitą kartą greičiausiai ukrainiečiai paskandins fregatą.

 

Ekspertas sako, kad dabar rusai neturi kito pasirinkimo, kaip tik dideliais desantiniais laivais per Kerčės sąsiaurį gabenti amuniciją. Tiltą bandys suremontuoti. 

„Jie ir toliau per jį gabens amuniciją, o mes ir toliau kenksime. Pažiūrėsime, kas bus toliau. Pavyzdžiui, turėsime F-16 orlaivius, greičiausiai su tolimojo nuotolio raketomis, kurios gali pataikyti į judančius taikinius“, – padarė išvadą ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: