„17 kartų per dieną.“ Šią frazę Rusijos žiniasklaida pakartojo jau 11 628 kartus  ()

Kremliaus naujienų agentūra ypač pabrėžia vieną žinutę, susijusią su karu Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su Kremliumi susijusi naujienų agentūra „Ria Novosti“ sistemingai kuria režimui pataikaujantį karo Ukrainoje vaizdą. Tai patvirtina nepriklausomos Rusijos žiniasklaidos priemonės „Novaja Gazeta“ pranešimas, skelbia Iltalehti.fi.

Naujausioje laikraščio ataskaitoje pateikiama net 3,5 mln. straipsnių, kuriuos „Ria Novosti“ paskelbė nuo 2022 m. vasario mėn., analizė. Visi analizuoti straipsniai susiję su karu Ukrainoje.

Ataskaitoje daroma išvada, kad ta pati frazė Kremliaus pranešimuose per minėtą laikotarpį pakartota net 11 628 kartus – arba vidutiniškai apie 17 kartų per dieną.

Straipsniuose nuolat kartojama, kad „Rusija smogia tik karinei infrastruktūrai“.

Šis teiginys yra klaidingas, nes yra žinoma, kad Rusija per karą Ukrainoje smogė daugybei civilių taikinių ir tyčia nužudė daugybę Ukrainos civilių gyventojų.

„Tačiau Rusija sistemingai bando kurti kitokį naratyvą, kad žiaurų karą parodytų kitokioje šviesoje“, - rašo laikraštis. Kremliui reikia, kad rusai teigiamai vertintų karą, kad žmonėms būtų lengviau paaiškinti mobilizaciją ir didžiulius nuostolius.

 

Be to, Rusijos žiniasklaidoje kartojami ir kiti melagingi teiginiai apie padėtį Ukrainoje, teigiama analizėje.

Be kita ko, karas Rusijos žiniasklaidoje, laikantis Kremliaus naratyvo, vis dar vadinamas „specialiąja operacija“, kuria siekiama demilitarizuoti ir denacifikuoti Ukrainą. Taip pat teigiama, kad Rusijos kariai Ukrainoje esą pirmiausia yra tam, kad apsaugotų ukrainiečių engiamus rusakalbius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(15)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: