„Bus karo tribunolas.“ Beprotiška žinia. Ką rusai padarė su karo belaisviais (Video)  ()

Tragedija įvyko netoli Zaporožės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-28 „Bus karo tribunolas.“ Beprotiška žinia. Ką rusai padarė su karo belaisviais (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė sušaudė ukrainiečių karo belaisvius. 

Internete pasirodė drono kameros vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip Rusijos kariškiai iš kelių metrų nušovė tris į nelaisvę paimtus desantininkus, privertę juos klauptis ant kelių. Vėliau Ukrainos generalinė prokuratūra paskelbė kai kurias detales.

„Šis vaizdo įrašas taps dar vienu tarptautinio tribunolo dokumentu. Jame parodyta, kaip trys desantininkai buvo priversti atsiklaupti ir nušauti iš kelių metrų atstumo“, – rašė Ukrainos karo korespondentas Andrejus Caplijenka savo „Telegram“ kanale ir paskelbė atitinkamą drono kameros įrašą.

Vaizdo įrašą jis apibūdino taip: „Karo belaisvių egzekuciją stebi uniformuotas vyras... tikriausiai tai egzekucijai vadovauja Rusijos kariškis. Medžiaga, nufilmuota dronu, yra patvirtinimas, kad okupantai yra tiesiog monstrai, kurie nepaiso karo taisyklių ir papročių.“

 

Tragedija įvyko netoli Zaporožės. Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl Rusijos kariuomenės įvykdyto Ukrainos karo belaisvių sušaudymo. Tai pranešė Ukrainos generalinė prokuratūra.

Tyrimo duomenimis, Rusijos armijos kariai 2023 metų gruodį per karinį susirėmimą su Ukrainos gynybos pajėgomis netoli Robotynės kaimo Zaporožės srityje sučiupo tris Ukrainos gynėjus.

Po valandos, pažeisdami Ženevos konvencijos BK str. 3 dėl elgesio su karo belaisviais nuostatas, okupantai juos sušaudė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(24)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()