„Situacija nepaprastai sudėtinga.“ Ukrainos karys skelbia pragarą. Kas nutiko prie Bachmuto  ()

Padėtis fronte itin sudėtinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandienai Ukrainos gynybos pajėgoms pavyko stabilizuoti sudėtingiausius fronto ruožus, vienas iš jų – kelio ruožas nuo Časiv Jaro iki Bachmuto, kuriame rusai pasiekė nežymių taktinių laimėjimų. Situacija labai panaši į tą, kuri buvo pavasarį, kai rusams pavyko priartėti prie šio kelio ir trumpam įsitvirtinti jame, tačiau Ukrainos kariškiai juos iš ten išstūmė sunkiuose mūšiuose.

Šiuo metu situacija taip pat stabilizuota ir aktyviai dirbama siekiant užimti tas priešo pozicijas, kuriose jiems sekėsi.

Tai „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“ papasakojo artilerijos oro žvalgybos kuopos vadas Jurijus Fedorenko „Achilesas“.

Kariškis taip pat bendrais bruožais apibūdino rusų okupantų taktiką. Pasak jo, jie aktyviai naudoja bepiločius orlaivius, iš pradžių apskaičiuoja ukrainiečių stebėjimo pozicijas, o tada vienu metu smogia į jas mėtydami sprogius užtaisus ir artilerija. O po to jie pradeda pulti gyva jėga, lygiagrečiai naudodami MLRS, siekdami atkirsti Ukrainos pajėgų rezervus, kurie teikia paramą kovojantiems fronto linijoje.

„Tai tokia taktika – stūmimasis žingsnis po žingsnio“, - pažymėjo Fedorenko. – „Su ja gerai susipažinome per kampaniją kovojant dėl Bachmuto, kai vyko mūšiai su „Wagner“. Jie veikė lygiai taip pat. Ir gynybos pajėgos tada sukūrė galingą brigadų sąveiką, taip pat sukūrė patikimą žvalgybą. Ir tai ne tik bepiločiai dronai, nors jie atlieka svarbų vaidmenį. Tai taip pat ir priešpriešinės ugnies karo vedimas.“

 

Tiek radioelektroninės kovos, tiek ugnies priemonėmis stengiamasi kuo labiau sumažinti rusų bepiločių dronų skaičių, kad kuo mažiau jų bepiločių pasiektų norimų rezultatų tiek žvalgybos, tiek Ukrainos pajėgų ir turto naikinimo srityje.

„Šiuo metu situacija yra sudėtinga, nepaprastai sudėtinga, tačiau gynybos pajėgoms pavyko ją stabilizuoti“, - apibendrino kariškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: