Nuo visiškos Ukrainos pergalės iki pozicijų gerinimo derybose su Rusija. Vakarai keičia savo strategiją  ()

Užsienio žurnalistai pastebi, kad derybose su Kremliumi Ukraina turės padaryti teritorinių nuolaidų. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas mano, kad Vakarai bando užšaldyti karą ir pristatyti jį kaip pergalę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vadovybė Ukrainoje laikosi maksimalių savo tikslų ir nesidomi derybomis, nepaisant pranešimų, kad Vakarų atstovai svarsto galimybę surengti derybas tarp Ukrainos ir Rusijos Federacijos dėl karo užbaigimo. Tai rašo karo studijų institutas (ISW).

Neįvardytas JAV prezidento Joe Bideno administracijos atstovas ir Europos diplomatas „Politico“ žurnalistams sakė (medžiaga paskelbta gruodžio 27 d.), kad Bideno administracija ir Europos pareigūnai tolsta nuo ankstesnės sąrangos, kuri pranašavo visišką Ukrainos pergalę, ir išreiškė paramą Ukrainos pozicijos gerinimui per galimas derybas dėl ugnies nutraukimo.

Anot „Politico“ žurnalistų, Ukraina tokiose derybose greičiausiai turės padaryti teritorinių nuolaidų. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas gruodžio 27 d. pareiškė, kad Vakarai bando užšaldyti karą Ukrainoje, o vėliau jį pristatyti kaip pergalę. Jis uždavė retorinį klausimą, kokias pergales JAV pasiekė Vietname, Afganistane ir Irake, kur neva bandė padaryti tą patį.

Lavrovo palyginimai su JAV karais Vietname, Afganistane ir Irake leidžia manyti, kad Vakarų diskusiją apie karo įšaldymą ir pasiruošimą galimoms deryboms su Rusijos Federacija Lavrovas vertina kaip Vakarų norą pripažinti Ukrainos pralaimėjimą.

 

Lavrovo teiginiai taip pat atitinka naujausius Rusijos pareigūnų pareiškimus, kad bet kokios derybos neatitinka Rusijos interesų ir kad šalis sieks savo ekspansinių teritorinių tikslų.

Anksčiau ISW skaičiavo, kad laikinas karo veiksmų nutraukimas greičiausiai duos Rusijos pajėgoms laiko pasiruošti naujai agresijai prieš Ukrainą, o Kremlius galiausiai sieks tų pačių maksimalių tikslų jau naujos agresijos metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(16)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()