Pasiūlė neįtikėtiną būdą, kaip kovoti su okupantais. „Abejoju, ar Ukrainoje kas nors būtų pagalvojęs apie tokį dalyką“  ()

Majoras abejoja, ar Ukrainoje kas nors būtų pagalvojęs apie tokį dalyką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daug kas galvoja, kad Ukrainai neužtenka turimos ginkluotės kovoti su Rusijos agresija. Ar ši situacija neišsispręstų, jeigu ukrainiečiai prieš Rusijos pusę panaudotų bombas su nuodingomis dujomis, kurios nužudytų gyvąją jėgą, bet išsaugotų rusišką ginkluotę – amuniciją, tankus, kurie tuomet atsidurtų ukrainiečių rankose? Tokios priemonės buvo naudojamos Pirmajame pasauliniame kare.

Į šį klausimą TV24 laidoje „Aktualijos apie karą Ukrainoje“ buvo paprašyta atsakyti Latvijos majoro, Nacionalinės gvardijos štabo karininko Jānio Slaidiņš.

Jis pareiškė, kad nuodingų dujų Ukraina nenaudos, nes šalis yra pasirašiusi konvenciją.

„Tai nepriimtina. Net Antrojo pasaulinio karo metais jos nebebuvo naudojamos, nes jau buvo parengti ir pasirašyti cheminių karinių medžiagų reglamentai. Šis reglamentas buvo sukurtas po Pirmojo pasaulinio karo“, – aiškina Slaidiņš.

Jis abejoja, ar Ukrainoje kas nors būtų pagalvojęs apie tokį dalyką. Antra, ukrainiečiai jų visai neturi.

 

„O kaip rusai?“ – klausia žurnalistai.

Nurodoma, kad rusai tikrai naudoja chemines granatas, dažnai sakoma, kad jie naudoja labai stiprias ašarines dujas – tai vienintelis dalykas, kuris šiuo metu žinomas.

„Kas būtų, jeigu dabar visi pradėtų naudoti chemines kovos priemones – na, tai tikrai ne variantas“, – sako karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(31)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: