„Bus 2-as frontas prieš Rusiją.“ Viceministras skelbia sprogdinantį pareiškimą  ()

Rusijos užsienio reikalų ministerija išsakė Vašingtono planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų viceministras Michailas Galuzinas žiniasklaidai pareiškė, kad JAV neva turi planą atidaryti „antrąjį frontą“ prieš Rusiją Pietų Kaukaze, rašo rusų portalas Topnews.ru.

RIA „Novosti“ citavo jo žodžius, kad jie ketina panaudoti regioną kaip trampliną konfrontacijai. Ir to Jungtinėse Valstijose „jau seniai neslėpė“.

Pasak Galuzino, „visa tai iš esmės prieštarauja tikriesiems regiono tautų interesams“.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova paaiškino, kad JAV ir ES veiksmai „yra pajungti tikslui išstumti Rusiją iš Pietų Kaukazo“.

Savo ruožtu JAV pakomentavo masinį smūgį Ukrainai, kurį gruodžio 23-29 d. įvykdė Rusijos ginkluotosios pajėgos.

JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad Rusijos ir Ukrainos konfliktas turi įtakos NATO, Europos ateičiai ir transatlantiniams santykiams. Politikas paaiškino, kad šiuo metu yra pavojus, jog Amerika gali būti įtraukta į konfrontaciją, ir tada paprašė Kongreso patvirtinti pagalbos Ukrainai paketą.

Pasak Rusijos ambasadoriaus Jungtinėse Valstijose Anatolijaus Antonovo, tokia Amerikos valdžios reakcija byloja „apie „specialiosios operacijos“ veiksmingumą“.

 

Ruso vaizduotė įsisiūbavo dar stipriau – ambasadorius fantazuoja, kad neva JAV ir sąjungininkų „hibridinis karas“ davė netikėtą rezultatą, t. y. „monolitizavo“ ir padidino Rusijos ginkluotųjų pajėgų efektyvumą. O JAV savo „agresyviais pareiškimais“ provokuoja „rimtas pasekmes“ „pasauliniam saugumui“.

„Istorinė atsakomybė už šiuos veiksmus teks tik Jungtinėms Valstijoms“, - grasino V. Antonovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(26)
(-18)

Komentarai ()