Kiek laiko Rusija dar sugebės „patempti“ karą  ()

Rusai gali kovoti su ukrainiečiais tol, kol „jų padėtis yra gera ir jie turi pinigų“, sako karo ekspertas, Ukrainos pulkininkas Petro Černikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija karo veiksmus gali tęsti dar keletą metų. „Jei atsižvelgsime į jų vykdomų karinių operacijų pobūdį, jie vis dar turi tvirtas bent 2–3 metų atsargas“, – interviu Ukrainos  „24 kanalui“ sakė Petro Černikas. Ekspertas pabrėžia, kad agresoriaus kariuomenė „sandėliuose turi dešimtis tūkstančių vienetų technikos – nuo ​​artilerijos iki šarvuočių“.

P. Černiko žodžius šiek tiek patvirtina Rusijos agentūra TASS, kuri praneša, kad 2023 metais Maskva sugebėjo gerokai padidinti savo turtą. Rusijos dokumentai rodo, kad vietinė ginklų pramonė kariuomenei tiekė per 1,5 tūkst. tankų ir 22 tūkst. dronų. Žinoma, su Rusijos šaltinių pateiktais duomenimis reikėtų elgtis atsargiai, nes tai gali būti informacinio karo dalis. Tačiau Bulgarijos kariuomenės tinklalapyje skaičiuojama, kad agresorius sustiprino kariuomenę papildomais 2,2 tūkst. kovinių mašinų ir 1,4 tūkst. artilerijos sistemų.

Nors konkretūs planai ir technikos kiekis, esantis Rusijos kariniuose sandėliuose nežinomas, verta pabrėžti, kad rusai iš tiesų turi ginklų, kurie kelia realią grėsmę ukrainiečiams. Tai ir sparnuotosios raketos Ch-101, kurių skrydžio nuotolis viršija 4,5 tūkst. km su 480 kg sveriančia kovine galvute.

 

Koviniai orlaiviai, kurių vaidmuo yra išlaikyti pranašumą ore, taip pat išlieka svarbūs Rusijos Federacijos kariuomenei. Viena iš svarbiausių mašinų yra Su-34 – daugiafunkciniai taktiniai bombonešiai, galintys gabenti iki 8 tonų sveriančius šaudmenis. Šios mašinos turi 12 ginklų lizdų, ant kurių galima montuoti įvairaus tipo ginklus (oro bombas ir raketas ir termobranduolines bombas).

Juodojoje jūroje dislokuoti laivai taip pat svarbūs. Nors karas Ukrainoje daugiausia vyksta sausumoje, rusai turi daugybę dalinių, galinčių gabenti raketas „Kalibr“, galinčių atakuoti gynėjus giliai šalies viduje. Ukrainiečiai dažnai perspėjami dėl priešo technikos jūroje.

 

Kiti ginklai, svarbūs rusams fronte, yra šie: tankai (įskaitant naująjį „T-90M Proryv“, kuris, nors ir dažnai nevisiškai veikiantis, turi didelę ugnies galią), taip pat artilerijos sistemos ir daugybė pėstininkų kovos mašinų (pvz., BMP-2), rašo žurnalistas Norbertas Garbarekas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(53)
(-36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: