„Branduolinių mainų“ misija. „40 kilometrų nuo Lietuvos sienos“. Kas vyksta  ()

Rusija dislokuoja branduolinius ginklus Baltarusijoje netoli NATO sienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka praėjusio mėnesio pabaigoje pareiškė, kad Rusija baigė dislokuoti taktinius branduolinius ginklus šalyje, rašo „The Wall Street Journal“.

Leidinys pažymi, kad Amerikos pareigūnai neatskleidžia visos savo žvalgybos turimos informacijos apie šį perdavimą, ir visai tikėtina, kad Lukašenka blefuoja. Pernai liepą JAV Gynybos žvalgybos agentūra pareiškė, kad „nėra pagrindo abejoti“ Vladimiro Putino teiginiais apie branduolinių ginklų siuntimą į Baltarusiją.

„Amerikos mokslininkų federacija, išanalizavusi atvirų šaltinių žvalgybos duomenis, įskaitant Baltarusijos gynybos ministerijos vaizdo medžiagą, priėjo prie išvados, kad „Lidos oro bazė, esanti 40 kilometrų nuo Lietuvos sienos, ir vienintelis Baltarusijos oro sparnas, aprūpintas Su-25 lėktuvais, yra labiausiai tikėtina kandidatė į naują Baltarusijos „branduolinių mainų“ misiją su Rusija“, – rašo WSJ.

 

Leidinys pabrėžia, kad Lukašenkos pareiškimas paskelbtas tuo metu, kai Rusija didina savo grėsmes Vakarams. Putinas neseniai pareiškė, kad „bus problemų“ su Suomija, NATO „patraukus“ Helsinkį į Aljansą. Lapkritį Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad Lenkija yra „priešas“, galintis prarasti savo valstybingumą.

„Provokuojantis Putino branduolinis žingsnis Baltarusijoje yra priminimas apie tai, kokia yra svarbi Ukrainos pergalė“, – pažymi WSJ.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(26)
(-16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: