Didžiausias rusų košmaras. Tai ne HIMARS ir ne „F-16“ (Video)  ()

Rusijos pajėgų kariai fronte pakraupę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiek ukrainiečiai, tiek rusai rankinius prieštankinius granatsvaidžius naudoja kaip labai trumpojo nuotolio artileriją. Tačiau dėl tiekiamos amunicijos kokybės įvyksta įvairių labai pavojingų nelaimingų atsitikimų, praneša „Wirtualna Polska“.

RPG-7 granatsvaidžiai yra labiausiai paplitęs rankinis prieštankinis ginklas Ukrainoje. Nors jų veiksmingumas prieš tankus dažniausiai yra nepakankamas, kariai rado naują jų panaudojimo būdą – kaip rankinę artileriją. Toliau matyti, kaip pora rusų bando šaudyti į ukrainiečius skeveldrinėmis granatomis, tačiau vienai iš jų sugedo raketos variklis, ir ji iškrito tiesiai priešais šaulį.

Tai labai pavojinga situacija, nes RPG-7 granatsvaidžiuose nėra jokios delsos įjungiant sprogdiklį, sprogdiklis yra pasiruošęs sprogti, kai tik nuimamas saugiklis. Tiesiog kiekvienas detonatoriaus smūgis į objektą sukelia sprogimą, o ne, tarkime, 20 metrų aktyvacijos uždelsimas, kaip yra šiuolaikiniuose prieštankiniuose ginkluose, pavyzdžiui, granatsvaidžiuose RGW90.

 

Čia rusai naudoja granatas OG-7V (kairėje) ir kažką panašaus į modifikuotus 82 mm kalibro minosvaidžio sviedinius (dešinėje). Pirmuoju atveju turime reikalą su 2 kg sveriančia 40 mm kalibro granata, kurios veikimo nuotolis siekia 700 m, galinčia šrapneliais nusėti iki 150 m2 plotą, iš kurio neperšaunamą liemenę dėvinčiam kariui mirtinas atstumas yra mažiau nei 10 m nuo sprogimo vietos.

Antruoju atveju turime jau fronte matytus 82 mm kalibro minosvaidžio sviedinius, sveriančius 3,1 kg, iš kurių 0,42 kg yra sprogstamoji medžiaga. Šių sviedinių gamintojo standarte numatyta, kad iš 5 m atstumo į taikinį turi pataikyti ne mažiau kaip 198 skeveldros, iš 10 m – 70 skeveldrų, o iš 15 m – 41 skeveldra. Taigi čia turime daug didesnę smogiamąją jėgą, o modifikacija – pridėtas raketinis variklis ir stiprintuvas.

 

Rusams atrodo, kad daug vietinių minosvaidžių amunicijos tiekiama su per mažu miltelių kiekiu, todėl sviediniai naudojami alternatyviai. Be to, rusams nepadeda ir tai, kad iš Šiaurės Korėjos tiekiama karinė pagalba dažnai būna visiškai prastos kokybės, todėl kyla problemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(1)
(109)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: