Laukia Kyjivo mūšis 2.0? Įtartinos statybos prie Ukrainos sienos  (1)

Baltarusija stato karinį miestelį 40 kilometrų nuo sienos su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laukia Kyjivo mūšis 2.0? Įtartinos statybos prie Ukrainos sienos.

Baltarusijos gynybos ministerija Gomelio srityje, 40 kilometrų nuo sienos su Ukraina, stato naują karinį miestelį. Pirmojo etapo statybos turėtų būti baigtos 2024 metų kovą.

Kaip praneša „Ukrinform“, apie tai pranešė Baltarusijos radijo tarnyba „Svoboda“.

2023 metų pradžioje Baltarusijos žiniasklaida pastebėjo, kad už 2023-2027 metų valstybės investicijų programos lėšas Gomelio srityje prie sienos su Ukraina planuojama pastatyti naują karinę stovyklą ir poligoną. Planuota, kad 2023 metais šiems tikslams iš biudžeto bus skirta 500 000 rublių (150 000 USD), 2024 ir 2025 metais – atitinkamai 10 ir 40 mln. Projektas turėjo prasidėti 2023 metais ir baigtis 2027 metais.

Naujo karinio objekto statyba gali būti susijusi su 2022-ųjų gegužę Aleksandro Lukašenkos pareiškimais. Tada jis paskelbė apie „Pietų operatyvinės vadovybės“ sukūrimą šalies ginkluotosiose pajėgose. Pagal kitą versiją, kurią išsakė projektas Motolko.help, ten gali būti dislokuoti Baltarusijos specialiųjų operacijų pajėgų kariškiai.

Tiksli statybų vieta oficialiai neatskleidžiama. Tačiau leidinio šaltiniai užfiksavo statybas Gomelio rajone buvusios pionierių stovyklos „Čaika“ teritorijoje. Jis yra maždaug pusiaukelėje tarp regioninio Gomelio centro ir Ričicos rajono centro. Iš čia asfaltuotas kelias veda iki sienos su Ukraina, apie 40 kilometrų iki sienos kirtimo Naujojoje Gutoje.

 

Pašnekovo teigimu, šiuo metu buvusios stovyklos vietoje stovi statybinė technika, o darbininkai kloja ryšių linijas.

„Iš miesto į objektą traukiamas lankstus vamzdis, tarsi kabeliui ar komunikacijoms“, – tvirtina pašnekovas.

Statybų užsakovas yra Baltarusijos Respublikos ginkluotųjų pajėgų Kapitalinės statybos departamentas. Generalinis rangovas – Gomelio namų statybos gamykla BU Nr. 243. Projektą parengė Karinių projektų institutas. Pirmojo miestelio etapo statybų datos: 2023 m. spalio mėn. – 2024 m. kovo mėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(13)
(-12)

Komentarai (1)