Ukrainiečių pilotai jau skraido F-16  ()

Ukraina ruošia personalą visavertei Vakarų F-16 naikintuvų eksploatacijai ir priežiūrai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-10 Ukrainiečių pilotai jau skraido F-16  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Telegram“kanale pranešė Ukrainos gynybos ministro pirmasis pavaduotojas Oleksandras Pavliukas.

Jis priminė, kad gruodžio pabaigoje pirmoji pilotų grupė baigė bazinius mokymus, kurie yra tarptautinės oro pajėgų koalicijos darbo dalis. Patyrusių pilotų mokymai, įskaitant kalbos, vyksta nuo 2023 m. rugpjūčio mėn.

Po to, pasak jo, pilotai išvyko į Daniją mokytis tiesiogiai skristi naikintuvais F-16. Taip pat šiuo metu kitos pilotų grupės tęsia mokymus Didžiojoje Britanijoje kaip kalbos ir bazinio skrydžio mokymo dalį.

„Tuo pačiu metu partnerių pastangomis tęsiami skrydžio personalo, inžinierių ir orlaivių technikų mokymai. Visus mūsų specialistų ir infrastruktūros pasirengimo dirbti su daugiafunkciniais F-16 lėktuvais klausimus sprendžiame prioriteto tvarka“, – sakė jis.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishi Sunak gegužės 19 dieną paskelbė, kad jo šalis ir JAV, Nyderlandai, Belgija ir Danija sutiko dalyvauti Ukrainos pilotų mokymuose skraidyti Vakarų naikintuvais.

Rumunija liepos 6 d. paskelbė atidaranti regioninį naikintuvų F-16 pilotų mokymo centrą, kuriuo galės naudotis jos NATO sąjungininkai ir partneriai, įskaitant Ukrainą. 

 

JAV leido Danijai ir Nyderlandams perduoti Ukrainai naikintuvus F-16. Tai patvirtino šių šalių užsienio reikalų ministerija.

Rugpjūčio 20 dieną Nyderlandai ir Danija pažadėjo Ukrainai atiduoti 61 lėktuvą – atitinkamai 42 ir 19.

Žiniasklaida, remdamasi neįvardytais šaltiniais, pranešė, kad Norvegijos vyriausybė taip pat nusprendė Ukrainai perduoti naikintuvus F-16.

JAV taip pat yra pasirengusios apmokyti ukrainiečių pilotus skraidyti F-16, jei Europos šalys neatsiliks nuo šio proceso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(2)
(51)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()