Neįtikėtini vaizdai! Galingiausias Europos ginklas pastebėtas kare! (Video)  ()

Internete pasirodė daugiau informacijos ir įrašų, rodančių naktinio išpuolio prieš husių sukilėlius Jemene eigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų ir amerikiečių operacijoje, be kita ko, naudoti „Typhoon FGR4“ naikintuvai.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija savo pranešime atskleidė, kad pasitelkė keturis tokio tipo lėktuvus ir juos palaikantį tanklaivį „Voyager“. Jie buvo panaudoti atakuoti dvi vietas – Banį šiaurės vakarų Jemene ir oro uostą Abs mieste. Sukilėliai paleido savo dronus iš Banio, o oro uostas buvo naudojamas paleisti sparnuotoms raketoms prieš laivus Raudonojoje jūroje.

„Keturi „Typhoon FGR4“ orlaiviai, palaikomi „Voyager“ degalų papildymo tanklaivio, panaudojo „Paveway IV“ valdomas bombas, kad tiksliai smogtų dviem iš šių husių objektų“, – sakoma pareiškime.

Socialiniuose tinkluose jau plinta trumpas naktinio išpuolio prieš minėtus taikinius įrašas. „Paveway IV“ bombos krito ant sukilėlių pozicijų. Tai amerikietiškų aviacijos bombų, kurios lazeriu nukreipiamos į taikinį, serija.

 

„Typhoon FGR4“naikintuvai yra tarp mašinų, pritaikytų nešti tokio tipo ginklus. Naikintuvai taip pat gali gabenti kitas išmaniąsias bombas (JDAM) ir įvairių tipų raketas, įskaitant priešlaivines raketas „AGM-84 „Harpoon“ ir „Penguin“, priešlėktuvines raketas „AIM-9 „Sidewinder“, AIM-132 ASRAAM, AIM-120 AMRAAM ir IRIS-T ir priešradarines raketas AGM-88 HARM. Jie taip pat gali būti naudojami atakai, naudojant sparnuotąsias raketas „Storm Shadow“ ir „Taurus“, kurių veikimo nuotolis yra iki 500 km. Ginklų pasirinkimas priklauso nuo misijos tikslo ir pobūdžio. Standartiškai „Typhoon FGR4“ turi 27 mm „Mauser BK-27“ pabūklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()