Sunku patikėti, kad tai tęsiasi toliau. Skelbiami nauji duomenys  ()

Rusija nėra technologiškai pažangi šalis. Ji yra priklausoma nuo technologijų importo. Todėl Vakarai tikėjosi, kad sankcijomis apribos jos galimybes toliau gaminti ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyjivo Ekonomikos mokyklos ir Jermako-McFaulio ekspertų grupė išanalizavo 2771 skirtingo elektronikos komponento importą į Rusiją. Tyrimas parodė, kad per pirmuosius devynis 2023 metų mėnesius Rusijos karinių komponentų importas sumažėjo 9,1%, o dvejopo naudojimo prekių importas sumažėjo 28,5%, lyginant su laikotarpiu prieš invaziją į Ukrainą.

Tie komponentai - įvairūs jutikliai, navigacijos moduliai, lustai. Tarp jų - ir tie, kurie buvo sukurti specialiai karybai, ir tie, kurie gali būti panaudoti karyboje, nors ir nebuvo sukurti būtent ginklams.

Svarbus ekspertų pastebėjimas - 2022 metais įvedus sankcijas šių komponentų importas į Rusiją gerokai sumažėjo. Tačiau 2023 metais rusai pritaikė savo logistikos grandines ir atnaujino pirkimus. Taigi, nors sankcijos turėjo reikšmingą poveikį, Rusija ir toliau perka elektroniką savo ginklams.

 

Per devynis 2023 m. mėnesius rusai importavo karinių komponentų už 8 dolerių. Už 20 milijardų jie įsigijo dvejopo panaudojimo komponentų. Analitikai pažymi, kad 44% visų Rusijos importuojamų karinių elektronikos komponentų sukūrė Vakarų kompanijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(41)
(-28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: