[ŽT] Pakeis Konstituciją, kad nurodytų „priešą Nr.1“ – kas vyksta  ()

„Daugiau nesieks susitaikymo su Seulu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas pareiškė, jog būtina pakeisti šalies konstituciją, kad Pietų Korėja galėtų būti įtraukta į „priešo šalį Nr. 1“, taip pat panaikinti visus departamentus ir institucijas, atsakingas už dialogą su Seulu. Tai pranešė KLDR centrinė telegrafo agentūra.

Kim Jong Unas nusprendė, kad „draugystė“ ir „susivienijimas“ su Pietų Korėja yra neįmanomi, ir pareiškė, kad „daugiau nesieks susitaikymo su Seulu“.

Sausio 15 d. per parlamentinį posėdį Šiaurės Korėja pašalino pagrindines vyriausybines organizacijas, atsakingas už diplomatinius santykius su Pietų Korėja.

Aukščiausioji Liaudies Asamblėja savo pareiškime nurodė, kad abi Korėjos dabar yra „ūmioje konfrontacijoje“ ir kad „būtų rimta klaida, jei Šiaurės Korėja laikytų Pietus kaip diplomatijos partnere“.

Jis paragino asamblėją kitame posėdyje perrašyti KLDR konstituciją, kad Pietų Korėja būtų paskelbta „priešo šalimi Nr. 1“.

  • 2024 m. sausio 5 ir 6 d. KLDR į Pietų Korėją paleido apie 300 artilerijos sviedinių. Seulas tai pavadino provokacija ir paragino Pchenjaną nutraukti tokius veiksmus.
  • Sausio 10 dieną Kim Jong Unas lankėsi pagrindinėse šalies karinėse gamyklose, kur padarė keletą pareiškimų Pietų Korėjos atžvilgiu. Visų pirma, jis pavadino ją „pagrindiniu priešu“ ir grasino „paversti pelenais“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(10)
(-4)

Komentarai ()