„Ruoškitės!“ Juda didžiulės Rusijos armijos kolonos. Kur bus smūgis  ()

Ukrainoje rusai ruošiasi puolimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš kelias dienas palydovinės nuotraukos parodė, kad rusų kolonos juda nuo Mariupolio link Volnovachos, todėl Ukrainai reikia ruoštis naujam eskalacijos raundui.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atsargos karininkas Andrijus Kramarovas mano, kad rusai juda ne konkrečiai link Volnovachos (miestas Donecko srities pietvakariuose – red.), bet apskritai aktyvėja fronte po sąlyginės pertraukos per Naujųjų metų šventes.

Karo ekspertas tai sakė interviu su Irina Kablučko, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Fabrika novin“.

Maždaug tris savaites karo veiksmų intensyvumas, palyginti su lapkričio pabaiga ir gruodžio pradžia, šiek tiek sumažėjo. Per šį „sąstingį“ rusai bandė rengti puolimus daugiausia žemesnio rango daliniais, o reguliarioji kariuomenė telkėsi prie fronto linijos keliomis kryptimis, ypač Kupjansko-Lymano, taip pat Bachmuto ir Avdijivkos apylinkėse, sakė A. Kramarovas.

 

„Greičiausiai rusai vėl bandys eiti viena didele banga visomis šiomis trimis kryptimis, kad išsklaidytų Ukrainos pajėgų pajėgumus ir išteklius ir taip pasiektų tam tikros sėkmės. Deja, artimiausiu metu turime ruoštis karo veiksmų suintensyvėjimui palei visą susidūrimo liniją“, – perspėjo karo analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(156)
(-61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: