ES neturi šansų prieš Rusiją. Duomenys nekelia abejonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-01-27 11:09
Nereikia laukti JAV rinkimu rezultatų. Metus sutaupysim. Turi būti metami milžiniškai pinigai kariuomenių didinimui ir ginklų gamybai Europoje. Skubiai.
immortallt 2024-01-27 11:59
Ginklų gamybai taip, reikia išplėsti, bet pasakoti tai, kaip maskoliai ES sutriuškintų, kai su nesunaikinta reguliariąja kariuomene ir savo modernia ginkluote nesugebėjo paimti Ukrainos, kuri kariauja apmokyta vakarų karių ir su pasenusia ir ribotu kiekio vakarų ginklų, neturint svarbiausio - naikintuvų... Nu come'on... Skandalas keliamas, kad taip pritraukti daugiau akių.
Benediktas 2024-01-27 12:04
Nereikia nuvertint Ukrainos armijos ir jos karių skaičiaus. Tipo mes be kovinės patirties su mažiau karių labai jau geriau kariausim. Visų pirma vakarams ir visuomenei trūksta politinės valios. Ko nepasakysi apie Ukrainiečius, ypač pirmaisiais metais. Mes šiltai sėdim ir žiūrim per TV. Kad Adijivka ar Bachmutą gintų kažkoks skaičius karių, kitose vietose turi būti ne mažiau karių palei visą fronto liniją, net jei ten ir nieko ypatingo nevyksta, bet nevyksta tik todėl, kad yra kariai. Nėra taip paprasta. Ukraina turi kovines patirties nuo 2014 metų. Ukrainos kariuomė dabar stipresnė turbūt nei Vokietijos, Prancuzijos, Ispanijos ir UK kartu sudėjus, ypač, jei gaus F16. O svarbiausia, kad ES neturi daug karinių atsargų ir nepakankamai skuba jas kurti. Gali būti koks nori šaunus be artilerijos, dronų.
SPeed_FANat1c 2024-01-27 14:18
Net jei ir laimetume jei tai galima pavadint laimėjimu, musu salyje daug sugriautu, daug zuru. Nu aisku griuvesius turetu kompensuot ruskynas jei mes laimim, bet vistiek zmones zutu. Turi but tokie ginklai kad pult nebutu ne minties. Siaures koreja yra pavyzdys, kad ir ubagai bet turi atomini ir nieks ju nedrista pult, kad ir kokia slykati salis yra
SPeed_FANat1c 2024-01-27 14:19
Nors keista, rusu kazkiek apsaudo su drinaos, kaip cia rusai dar nepanaudojo atominio ukrainoj neaisku
donatasv 2024-01-27 22:30
Nu jo jei rusas tai nemirtingas ivanas, jei europietis tai ant sofkutės gulintis nabašnykas? C'mon realy? Kils šį kartą ne viena šalis, o visa Europa ir čia bus ne Vokietijos sustabdymas, o Europos. Dar šalia nato. Kyborgai Ukrainiečiai pasiruošė per 8 metus nuo 2014 kiek 200k karių ir iš nemirtingo ivano liko šlapia vieta. Nato turi 300k greito reagavimo pajėgų + reguliariosios armijos. Toks vaizdas lyg žurnalistai paima ir nagrinėje vieną šalį vs ruskyną ir jau va žiūrėkit tragedija. Nors viena straipsnį parodykit kur paimta ES ar NATO panagrinėta vs dabartinį ruskyną. Dominavo Ukrainoje tiek ore, tiek ant žemės, tiek jūroje ir tai šnipštas liko...
immortallt 2024-01-28 09:40
Tarsi Ukrainos karių 200k ar kiek ten jų pirma buvo, turėjo patirties. Tarsi ukrainiečiai turėjo politinės valios, kol maskoliai neužpuolė. ES niekas neužpuolė, tai ir dauguma visuomenės ir politikų neturi tokios politinės valios. Visiems šiltai pasėdėti svarbiau.
Benediktas 2024-01-28 12:38
Tai rusai irgi neturėjo kovinės patirties pradžioje. Sirijoje rusai igavo daugiausia tik bombardavimo lėktuvais patirties be pasipriešinimo rimto. O dabar jau turi. O NATO - neturi. Pratybos su 90t, žinios iš krašto apsaugos ministrų, kad sandėliai apytuščiai, kad armijoms trūksta žmonių irgi nedaro įspūdžio. Būtų padarę pratybas bent su 300t kareivių - tada ok, būtų akivazdu, kad turime bent jau veikiančią kariuomenę, kuri sugeba susiorganizuoti, susikomunikuoti bendram veiksmui.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-01-29 09:42
Tai jau užsirašei į kokius šaulius? Armiją? SOP? O gal dirbi įmonėje, kuri kuria/gamina tuos ginklus? Gal kažką dėl savo išgyvenamumo padarei? Bunkeris? Konservų lentyna? Išmokai naudotis ginklais? Fizinis pasirengimas? 9 atvejais iš 10-ies (abstrakčiai vertinant) atsakymai iš šiuos klausimus bus "ne" arba "dar ne". Tai karo atveju toks ir likimas!
Benediktas 2024-01-29 10:08
Tai politikai turi priimineti istatymus, valdžia turi duoti uzsakymus, rengti konkursus ir apmoketi už produkciją, kad pinigų užtektų darbui 3 pamainoms kelis metus į priekį. Valstėbė turi garantuoti kad atsipirks insvesticijos, duoti kreditus. Atsiras, kas tuo užsiims, jei bus sąlygos ir finansavimas. Aš aukoju pinigus už dronus. Pasirenges moketi bent 1% nuo pvm. Ukrainai ne tiek pinigų reikia, kiek ginklų. Su doleriais priešų neišvysi.
donatasv 2024-01-29 10:33
Dar rusas nepuola nato, kolkas galimybės net nesimato. Kaip visada mežesnėje struktūroje yra lengviau pastebėt keblumus. Padarai pratybas su 90k susirenki duomenis, apdoroji, atrandi silpnas vietas, jas ištaisai ir tada augini pratybų mastą jeigu tam matai poreikį. Viskam savas laikas. Tarkim turi komunikacijos apkrovas su 90k gali įvertint kiek buvo apkrauti serveriai, kiek reiktų plėsti, kad atlaikytų 300k ir t.t. su 300k gauso ping timeout ir net nesuprasi masto kuriuo turi plėstis. Nesuprantu ko čia perst į vandenį, kad nepadarė 300k pratybų.
Benediktas 2024-01-29 10:36
Ką reiškia nesimato galimybės? Tau nesimato, kad Ukrainai greitu metu galimai pritruks ginklų? Nesimato, kad Rusija skiria 35% BVP kariuomenei. Kai puls ir kai matysis galimybė - bus jau per vėlu.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-01-29 10:38
Tai ir sakau - kažkas kitas pasirūpins. Dar ir apginti asmeniškai turės
Benediktas 2024-01-29 10:41
Taigi ne kario metas dabar. Aš sakau, kad pasirengęs mokėti už karinę pramonę ne karo su NATO metu, kad karo nebūtų, kad padėtume Ukrainai. Bet valstybė turi duoti užsakymus ir garantijas verslui.
Magnus 2024-01-29 10:48
Jei tu įsitikinęs jog rusija puls ir yra daug stipresnė netgi už visą EU, tai šiaip ar taip Lietuvai p***** , tiek Vilniui tiek Klaipėdai, netgi Kaunui. Tau asmeniškai visiškai vienodai ar Europa išgyvens ar ne, nes tu būsi miręs. Geriausia ką tu gali dabar padaryti, tai kasdien po 10km bėgti, bei puikiai pasiruošti fiziškai, išmokti šaudyti bei įsigyti ginklą, bei tų pačių Mindaugo minėtų konservų užsipirkti. Arba pradėti mąstyti kaip su Rusais taikiai sugyventi. Kas dien apie tai galvok, gal šaus kokių genialių idėjų.
Benediktas 2024-01-29 10:55
Neatseki, kur priežastis kur pasekmė. Rusija Ukrainą užpuolė ir grasina vakarams, kad padedame Ukrainai. Mes niekada nenorejome kariauti su Rusija, nei Ukraina to norejo.
donatasv 2024-01-29 10:57
Nato nedaro išvadų? Neperka ginkluotės? Neplečia gamybos? Rusijai 35% nuo bvp tai yra maksimumas ką gali išspaust ruskelis. Plėsi daugiau pradės byrėt kitos sritys. Čia kiek bus nato kaip viso alijanso % nuo bvp? 1%? Gal dar mažiau. Adekvačiai reikia viską vertinti. Kam tas šaltasis karas 2 jei rusijai pavyt ir taip bus neįmanoma.
Benediktas 2024-01-29 11:03
Kad perka ginkluotes šalys, tai viskas ok. Bet ji bus po 10 metų. Gamyba nepaleista tiek kiek reikia. JAV respublikonai užblogavo ginklų modernizavimo programas. Rusai daugiau pasigamina ir gauna is kitur, kai reikia. ES viska blokuoja Orbanas. ES salys daugumoje dar neskiria ginkluotes gamybai pinigu tiek kiek reikia.
donatasv 2024-01-29 11:12
Tai atsakyk pirma į klausimą, o kiek reikia? Gal dar kiek skiria? Tada bus galima spresti visgi kiek trūksta. Skirta ginkluotė Ukrainai nėra požymis to kiek turi, kiek pagamina ir ką gali pagamint. Tai yra du skirtingi dalykai.
HardAxe 2024-01-29 11:13
puikus pirmas žingsnis. Tai gnkluotės gamintojam parodo - plėskitės, 10 metų turėsit įplaukų, investicijos nenueis perniek. Jei mum garantuotų 10metų altilerijos sviedinių produkcijos išpirkimą, kodėl mum nepasistačius fabriko?