ES neturi šansų prieš Rusiją. Duomenys nekelia abejonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-01-29 11:19
Manau reikia atsargų tam laikui, kol galima pilnai paleisti ginklu gamyba psauliniam karui, tai reliai bent pusantru metu. O vakarai nespejo paleisti gamybos per du metus ir jau trukcioja su pagalba Urkainai. Buvo pvz. kai patieke amunicija Ukrainai, o paskuio prasidejo karas su Hamas, ir paeme ta amunicija is Ukrainos ir patieke Izraeliui. 70 t ten buvo kiekis. Rusija kazkur 1.5m kariavo is sovietu sajungos atsargu, paskui pradejo imti is Saiures Korejos, o dabar jau beveik paleido amunicijos gamyba pilnu tempu kiek girdeti. Europos sajunga per 2023 isipareigojo Ukrainai patiekti milijona, o patieke tik 300. Tai aiskiai parodo, kad gamyba nepakankama. Rusija parode, kad 1.5metai yra pakankamas laikas paleisti gamyba ir pastistatyti gamyklu papildomoms linijoms, pasamdyti zmonems.
donatasv 2024-01-29 11:41
Požymis nereiškia faktas. Nieko daugiau nesugalvoji kaip tik gamybos trūkumas? Politikams tai lengviausias būdas nusirašyt, pateisint dėl ko nedavė. Beto visos valstybės pasirašė įsipareigojimą skirti minimum 2% nuo bvp. Pramonė matys augančius užsakymus automatiškai pradės plėst gamybą. Realių skaičių mes net nežinom. Bet bent jau stebint Lietuvos valdžią tai kariuomė klesti, pinigų skiriama daug pagal mūsų bvp. Rusas išnaikino net ir ssrs atsargas dabar reikia atstatyti tai ką išnaudojo bet, kad pult nato reikia neatstatyti, o padvigubint, patrigubint net nežinau kiek iškelt savo karines pajėgas, kad galėtų padaryti žalalą nato. Dešimtmečius skyriau po 40b visa tai sunaikinau per 2 metus. Dabar skirsiu 140b ir viską atstatysiu per 5metus kariaudama? Negana to reikia kelis kart daugiau visko puolant nato vs Ukraina. Nematau logikos panikuot apart to, kad Ukrainai neskiria tiek kiek ji nori.
Benediktas 2024-01-29 12:03
Čia ne Ukrainos- Rusijos karas. O autoritariniu rezimu ir demokratijos. Tai pasaulinio karo pradzia. Ukrainai reikia ginklu cia ir dabar, o ne po 10 metų.
Dannas3 2024-01-29 12:03
Rusas tikrai konvencinio karo su nato niekada nekariaus, kad ir kiek prisikeptu ginklu ir amunicijos. Vienintelis ka jie gali padaryt tai su atomine grasint, jei negaus to ar ano. Pvz laisvai gali pabandyt, jei susiklostytu tokia situacija, kad europje butu daugiau slovaku ar vengru tipo prorusisku valdziu, gali pareikalaut sausumos kelio i kaliningrada.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-01-29 12:35
Čia kiekvieno verslo svajonė - 100% garantijos Deje pasaulyje taip reikalai nevyksta - viskas vyksta priešingai. Turiu omenyje, kad niekas neužsega medalio vien tam, kad kažkada ateityje laimėtum. Medaliai kabinami tiems, kurie jau laimėjo. Tai ir su investicijomis taip: jei sugebėsi įrodyti savo vertę, tai ir valstybė finansuos tavo verslą. Ir kol kas rinkos poreikiai kaip matome yra didesni negu pasiūla, tad iš principo tos garantijos*, kurių taip lauki, jau yra. O kas ten bus po 10 metų, tai taip toli sunku prognozuoti: gal artilerija bus visiška atgyvena, kurios finansiškai remti nebus jokios naudos. Tad norėdamas neprarasti savo "garantijų", turėsi taikytis prie rinkos poreikių įskaitant ir tai, kad poreikį gali formuoti ir pats (pvz. kurstyti karą).
donatasv 2024-01-29 12:39
Visų pirma Ukrainai reikėjo daug ką pačiai daryt tvarkingai nebūtų dar reikėją verkt. Antra bent jau man panašu, kad tai nėra vakarų išteklių trūkumas, labiau įsipareigojimų vykdymo trūkumas. Putlerio pakalikai JAV stumia savo atsakomybę ant Europos pečių, nes patys nori pradėk karą su kinija. Europa tokia wtf mes ir galim žaist šitą žaidimą ir taupo savus išteklius jei karas plėstūsi. Kenčia Ukraina? Galbūt karas baigtūsi ankščiau jei turėtų pakankamai bet čia vakarams nėra naudinga. Ištums ruskelį greitai atsigaudinėt pradės taipogi greičiau. Tada vakarai sėdės ištuštintais sandėliais, ruskis nebekariauja, reiškiasi reikia labai sparčiai judėti. Tai kankina Ukrainą, kad kuo įmanoma ilgiau drošt rusą per tą laiką pakils gamyba ir ruskis sėdės bačkoje. Ukraina pati įklimpo į šitą bėdą ir vakarai ją trauks pagal savo sąlygas, o ne tai ko norėtų Ukraina. Padai svyla ne tik Ukrainai vakarai taipogi nori užsitikrinti sau saugų rytojų. Frontas Ukrainoje nebyra, laikosi, imasi naujų taktikų, gamybos ir t.t. čia puiki proga Ukrainai lipt iš ruskio sukurto šūdo į kurį įklampino Ukrainą.
Benediktas 2024-01-29 12:41
Kaip buvo II pasaulinio karo metu, visos mašinų ir lektuvu gamyklos buvo paverstos karinemis gamyklomis JAV. Dabar Rusijoje ar kuri nors ginklu gamykla truksta pinigų? Nemanau. Niekas neinvestuos gamybos pletimo, be keliu metu uzsakymu. O tu uzsakymu plika akimi matosi kad reiks visiems.
donatasv 2024-01-29 12:52
Bent iš info kuri nuteka į viešumą tai gamyklų ruskelis neprisistatė, o tik padidino pamainų skaičių, gal keletą vakarų paliktų gamyklų ir pavertė karinės pramonės objektais bet čia toli gražu nuo paniką kelenčio fakto.
HardAxe 2024-01-29 13:29
Pilnai pritariu. Vienintelė problema, kad ruselis gali rotuoti žmones ir igyti daug know-how patirties visuose sektoriuose. O vakarai lieka tik teorinio pasirengimo lygmenyje. + tai įrangai, kurią gauna po truputį atsiranda priešnuodžių. Tai mes arba kažko griežtai neduodam, arba reikės kurti naujus navigacijos protokolus raketom ir t.t., kai prasidės karas.
Magnus 2024-01-29 17:46
Pastebėjote kiek daug straipsnių paskutiniu metu apie Rusijos ir ES karą? Apie tai kalba karo ekpertai, generolai, politikai, ambasadų darbuotojai, apžvalgininkai ir visi kiti ekspertai. Bei po kiekvienu tokiu straipsniu rasite ir Benedikto komentarą: Tačiau, kyla keletas klausimų. Jei rusija tokia galinga ir gali kariauti keliais frontais prieš visą ES, kodėl Ukraina dar nėra užimta? Jei rusija kelia grėsmę net visai ES, tai Ukrainai neįmanoma padėti. Bus tik taip, kaip sakė putinas. "Vakarai rauošiasi kariauti iki paskutinio Ukrainiečio?" Kur dingo atominės bombos? Juk niekas nekariaus taip kaip dabar Ukrainoje, su tankais bei apkasais? Yra juk tūkstančiai planų kaip greitai numesti kelias atomines ant rusijos miestų ir viską baigti per kelias dienas. Ar reikia tikėti sąmokslo teorijomis jog atominės neegzistuoja?
Benediktas 2024-01-29 17:56
Tos Ukrainos armija dabar tokia pat stipri kaip ir Europos kartu sudejus, kol turi ginklų. Žmonės dažnai nuvertina Ukrainos armijos dydį ir kovinę patirtį. Tai didžiausia šalis Europoje, turinti teritorinį gylį, kuris taip pat buvo faktorius padėjes jai atsilaikyti karo pradžioje. Mes tokios prabangos neturim. Trumpas ateidineja i JAV prez, sako, kad NATO nereikia. Ukrainai stringa pagalba, karo pramone pilnai neizkurta. Rusija isleidzia karui 35% BPV. Karas vyksta salyje uz 200k,m. Branduoliniai ginklai baltarusijoje. Putino retorika, kad Europje yra nazismas ir komoseksualai, su kurais Rusijos misija kovoti. Ir tau keista kad daugeja straipsniu? Tai adekvati reakcija į situaciją. Dabar ne taikus kokie nors 2010 metai.
Magnus 2024-01-29 18:03
NATO branduolinių ginklų neturi? Ar nesugebės panaudoti prieš Rusiją puolimo atveju? Ar jie branduoliniai ginklai neegzistuoja? Vienas iš trijų.
Benediktas 2024-01-29 18:06
Turi ir galetu panaudoti del Budapesto memorandumo pazeidimo. Bet ne tokie kvaili, kad pradeti branduolini karą. O jei rusia puls mus, niekas neskubes naudoti branduolinio ginklo - tai krastutinis atvejis, tai armagedonas.
Magnus 2024-01-29 18:29
tu tiki sąmokslo teorijom. Ir 3 pasaulinis karas yra ruošiamas, tam kad valdyti populiaciją ir Putinas su vakarais yra išvien arba iš tiesų yra pasaulio gelbėtojas nuo gėjų.
Benediktas 2024-01-29 18:31
Rusija gali pulti NATO laisvai, niekas neskubes mesti atomines. Viskas prasides nuo karo nebranduoliniais ginklais. Nera niekur parasyta, kad uzpuolus NATO, NATO privalo mesti branduolini ginkla. Branduolinis ginklas galetu buti tik atsakas i branduolini ginkla - ir tai dar su klausimu, jei paskaiciuos, kad pakaks parastu raketu - naudos tik jas. Niekas sios loterijos nenori pradeti zaisti pirmas, nes galba eina apie planetos sugriovima, uztersima, simtu milijonu zuvima. Čia Putinas tik vaidina nuo grandines nutrukusi, kuris uzmetys visus didmiescius atominėmis.
Magnus 2024-01-29 18:40
Ne kraštutinis, o būtinas. Branduolinis buvo sukurtas karo sustabdymui bei jo išvengimui. Peržengi liniją, viskas, laimėtojų nėra. Nebus jokios imperijos kurią gali valdyti. Beje, kaip tu įsivaizduoji? Rusiją užima visas baltijos šalis. Ir visa europa tyli? Net neužsimena apie branduoliniu ginklus? Tankai pravažiuoja visą lenkiją? (nepražiavo Ukrainos, bet tipo pravažiuos lenkiją) vistiek likę ES tyli? Ai, ir dabar putinas , ruošiasi karui prieš ES, vos tik 500 tankų padaugės ES, tada jau persigalvos, ane.
Benediktas 2024-01-29 18:47
Taip, jei uzims Baltijos salis, NATO nemes branduolinio ginklo, esu beveik 100% tikras. Vyks atgavimo karas be branduolinio ginklo. O jei nebus gerai pasiruose, taiilgam liksime pas rusus ypač su tokiais politikais JAV, kaip Trumpas.
Magnus 2024-01-29 19:00
Putinas branduolinio nebijo, bet bijos tavo minų bei 10 tankų. Pagal tave, tai putinas 100% puls Lietuvą. Čia neišvengiama. Į ispaniją jau bilietą turi? ar liksi lietuvoje ir apkasuose sėdėsi?
Benediktas 2024-01-29 20:13
Koks tavo reikalas, turiu as bilieta ar ne. Minos ir tankai yra plius 1, 2 dienos, kas yra daug, laukiant pagalbos.
SPeed_FANat1c 2024-02-13 09:15
visai nato gal ir nepaadarytu zalos ir gal gautu malku, bet i vilniu paleist raketu spetu, daug tam nereik turbut