ES neturi šansų prieš Rusiją. Duomenys nekelia abejonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPeed_FANat1c 2024-02-13 09:16
is kur gali tu taip zinot kad nekariaus? jei as suprasciau, gal ir as daug ramesnis buciau del lietuvos ateities.
SPeed_FANat1c 2024-02-13 09:19
bet is tikruju mums ir naudinga , kad ukrainos teritorijoj ilgiau kariautu - kas reiks - ilgesni rusijos silpninima. Bet kai pagalvoji jei butu karas su nato, nato lygiai taip pat galetu elgtis su lietuva, lyg ir padeda, bet ne visu pajegumu.
Xdmin 2024-02-13 10:22
144 milijonai rusu neuzima 43 milijonus turincios Ukrainos, bet uzims Europa turincia 746 milijonus gyventoju? Taip, Baltijos saliu tiesiog neliks, mes esam arti ir esam mazi, tektu evakuotis, kariautume partizanini kara, bet didziosios Europos valstybes su savo stipria ekonomika, gyventoju ir kariu skaiciumi, technikos pazangumu rusus taskytu praktiskai be zmogiskuju istekliu nuostoliu. Raketos, dronai, naktinio matymo iranga, sarvuota technika, ilgos treniruotes, cia kaip boksininkui gatveje girtuoklius dauzyt. Viskas ka orkai sugebejo per si kara tai is artilerijos griauti, nes niekas ju is oro taip neatakavo, kariaujant pries Europa ta artilerija bus sunaikinta greiciau nei pasieks saudymo pozicija. Ekonomines sankcijos irgi butu visai kito lygio, tikrai i Kaliningrada traukiniai nebevazines, ir nebus kad miltus vezti galima o plieno ne, greiciausiai visa infrastruktura bus isbombarduota per savaite laiko. Oro ginybos rusai praktiskai neturi, o ka turi nevisada veikia. Be traukiniu ir keliu, bekeles transportu net gyventoju maistu nebesugebesi aprupinti. Kol is kaimo kareivius iki Europos gabensi turesi Kamaza 3 kartus taisyti, jei daliu turesi.
SPeed_FANat1c 2024-02-27 17:07
jei taip paprasta butu , be zmogisku nuostoliu tai kodel dabar neuzdauzo ruskyno? O musu tas nesildo kad europos nepaims bet mus sudauzys
Simplicity 2024-02-27 17:36
Teoriškai, rusai galėtų pliaukštelt savo atominiais ginklais Ukrainoje, bet niekas nenori dešimtmečiui radiacija užterštų zonų. Analogiškai, galėtų numest ant kokios nors ES provincijos ir greičiausiai nesulauktų atsako nei iš vokiečių, nei iš prancūzų, nes tie bijotų smūgių į savo sostines. Taip manau, nes per žinias š(T)olcas verkė, kad negali TAURUS'ų ukrainiečiams duoti- matai, reiks tada vokietukams taikinius patvirtintis, o Krymas su tiltu tai rusų... Peršasi nuomonė, kad DE su RUS tebėra draugelisi dar nuo WW2 laikų. Snarglius biški apsidaužė, bet vis tiek kartu prie butelio sėdi.
Simplicity 2024-02-27 17:47
O jei rusas iki Berlyno neis? Jei pasitenkins Baltijos šalimis ir gabalu Rytų Europos? Kam vokiečiams ar anglams dėti galvas už "kapituliavusią" Rytų Europą, kai galima patogiai gyventi išreiškus susirūpinimą ir toliau darant biznį su ruzzija? Ukraina laikėsi tik iš JAV karinės pagalbos, nes Europa pasiūlė tik šalmų ir miegmaišių. Amerikiečiai įsižeidė dėl Europos neveiksnumo ir užraukė karinę paramą- frontas pradėjo byrėt, prarandamos išlaisvintos teritorijos ( info iš ukrainietiško telegram). Europa žadėjo belenkiek sviedinių- pagamino tik trečdalį. Dabar bandys nupirkti pas indus ar arabus. Pradžioj maniau, kad šitaip Vakarai bando kraują rusijai nuleist, jog ateinančius 20 metų tie ramiai sėdėtų reparacijas mokėdami, bet panašu jog nėra iš ko ir kuo rimčiau Ukrainos paremt...