Greitai ir daug. Stulbinančios Vokietijos ginklų gamintojų žinios  (1)

Ginklų gamintojai Vokietijoje prieštarauja gynybos ministrui Borisui Pistoriusui, kuris karinių medžiagų tiekimo Ukrainai trūkumą aiškino gamybos lėtumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša  „Ukrinform“, tai teigiama „Bild“ medžiagoje.

Verslininkai reagavo į interviu, kuriame B. Pistorius teigė, kad federalinė vyriausybė priklausys nuo ginklų pramonės galimybių, norėdama tiekti juos Ukrainai.

„Pramonė neįtikėtinai stengiasi, bet vis dar dirba prieškario režimu. Tai tiesiog nevyksta taip greitai“, – sakė ministras.

Į šiuos žodžius sureagavo bendrovė „Hensoldt“, kuri gamina visų pirma radarų įrangą Ukrainoje naudojamai oro gynybos sistemai IRIS-T.

„Aš, kaip gynybos pramonės darbuotojas, ginčyčiau su ministru: nuo 2022-02-24 mūsų mąstymas greitai ir iš esmės pasikeitė. Galime gaminti greitai ir dideliais kiekiais. Tam tiesiog reikia duoti užsakymus “, – sakė bendrovės komunikacijos vadovas Joachimas Schranzhoferis.

Vokietijos saugumo ir gynybos pramonės federalinės asociacijos (BDSV) vadovas Hansas Christophas Atzpodienas taip pat nesutinka su ministru: „Iš karto po Rusijos puolimo Ukrainoje Gynybos ministerija paprašė padaryti viską, kas įmanoma. Tada daugelis mūsų įmonių dėjo pastangas – kartais prisiimdamos atsakomybę – siekdamos kuo greičiau patobulinti Bundesvero įrangą.

Taigi, Ch. Atzpodieno nuomone, kaltė tenka valdžiai, nes „iš pradžių beveik nieko nebuvo galima užsakyti dėl biudžetinių priežasčių“, todėl įmonės rizikavo plėsdamos pajėgumus be garantuotų užsakymų perspektyvos. Kartu BDSV vadovas pripažįsta, kad B. Pistoriusui pradėjus eiti pareigas situacija smarkiai pagerėjo.

 

Panašų pareiškimą pateikė Nilsas Beeras, bendrovės „Thyssenkrupp Marine Systems“ atstovas iš Kylio, kuri visų pirma gamina povandeninius laivus ir fregatas. Jis sakė: „Turime tikslą Vismarą (miestą Vokietijos šiaurėje – red.) paversti naujų povandeninių laivų ir fregatų statybos vieta. Tačiau atitinkami federalinės vyriausybės užsakymai ir investicijos yra labai svarbu. Todėl esame pasirengę, kai federalinei vyriausybei mūsų prireiks.“

Savo ruožtu „Rheinmetall“ generalinis direktorius Arminas Pappergeris pažymėjo gerą federalinės vyriausybės ir ginklų pramonės bendradarbiavimą. Bendrovės vadovas sakė: „Karinių pirkimų srityje daug kas pasikeitė į gerąją pusę. Vien pernai „Rheinmetall“ iš federalinės vyriausybės gavo daugiau nei 10 milijardų eurų vertės užsakymų ar preliminariųjų susitarimų – Bundesverui ir Ukrainai. Šiais metais ši suma padidės iki mažiausiai 15 mlrd. eurų.“

 

Kartu jis nesutiko su kaltinimu dėl lėto pristatymo. „Tempas greitas: tai, kam anksčiau prireikdavo dešimties metų, dabar pasiekiama per kelis mėnesius. Per rekordiškai trumpą laiką Vokietijoje pastatysime naują amunicijos gamyklą, kad sukurtume strateginį tiekimo saugumą“, – sakė A. Pappergeris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(1)
(49)

Komentarai (1)