Taikos derybos tarp Ukrainos ir Rusijos galimos jau šiais metais! Ką skelbia NATO vadas  ()

Į atsargą išėjęs JAV karinio jūrų laivyno admirolas Jamesas Stavridis mano, kad karas su šalimi agresore baigsis kaip Korėjos karas, o tai reiškia, kad Rusijos Federacija tikriausiai ir toliau kontroliuos tam tikras Ukrainos teritorijas, įskaitant Krymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs NATO jungtinių ginkluotųjų pajėgų Europoje vyriausiasis vadas, į atsargą išėjęs JAV karinio jūrų laivyno admirolas Jamesas Stavridis sakė, kad dėl Rusijos ir Ukrainos „išsekimo“ kariaujant, taikos derybų tikimybė yra dar šiais metais. Jis tai paskelbė sekmadienio interviu per radiją WABC 770 AM, praneša „The Hill“.

„Manau, kad šių metų pabaigoje, tikriausiai po JAV rinkimų, turėsime momentą potencialioms deryboms“, – pabrėžė Stavridis.

Admirolas pridūrė, kad tiek Rusija, tiek Ukraina patiria sunkumų ir sulaukia pagalbos iš trečiųjų šalių, „tačiau derybos greičiausiai bus atidėtos“.

 

Stavridis taip pat mano, kad Ukrainos karas baigsis „kaip Korėjos karas, tai yra, Rusija tikriausiai dar kontroliuos kokią nors Ukrainos dalį, Krymą, sausumos tiltą į Rusiją“.

„Kita vertus, matau, kad Ukraina stos į NATO. Manau, kad planai dėl šio susitarimo tikriausiai paaiškės šiemet“, – sakė buvęs kariuomenės vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(15)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()