Skelbiama, kam buvo pasiūlyta pakeisti Zalužną. Smūgis Zelenskiui. Netikėta reakcija  ()

Zelenskio ir Zalužno konfliktas aštrėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasiūlė Sausumos pajėgų vadui generolui pulkininkui Oleksandrui Syrskiui užimti vyriausiojo ginkluotųjų pajėgų vado pareigas, tačiau jis atmetė pasiūlymą, rašo „The Times“.

Leidinys pažymi, kad dėl to, kad Ukrainos žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas ir Syrskis atsisakė pasiūlymo, „privertė Zelenskį atsitraukti“.

Pasak vyresniųjų karininkų, Zalužnas pirmadienį, sausio 29 d., buvo iškviestas į asmeninį susitikimą su Zelenskiu, kur jis pasakė prezidento patarėjams, kad jo karinės padėties vertinimai yra „labiau teigiami nei realistiški“.

Pasak trijų šaltinių, tą dieną jo buvo paprašyta atsistatydinti. Kai jis atsisakė, Zelenskis pasakė, kad pasirašys dekretą dėl jo atleidimo.

 

Pareigūnai praneša, kad Zalužnas reguliariai bendravo su prezidentu, tačiau bandė praleisti laiką atskirai su Zelenskiu, atokiau nuo savo patarėjų, o tai prisidėjo prie jųdviejų nepasitikėjimo.

Generolo patikėtinis pažymėjo, kad „Zelenskis turi suprasti, kad kariuomenė pasitiki Zalužnu, o jei prezidentas nori, kad kariuomenė juo pasitikėtų, jis turi išmokti pasitikėti Zalužnu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(3)
(29)

Komentarai ()