Geriau, nei atrodo! Kokia tikroji nuskandinto laivo reikšmė Ukrainai  ()

Pagrindinė raketų korvetės „Ivanovec“ užduotis buvo aptikti ir naikinti paviršinius taikinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sunaikinusi rusų korvetę „Ivanovec“ Ukraina pablogino rusų galimybes blokuoti laivybą Juodosios jūros šiaurės vakarinėje dalyje, teigia Ukrainos karinio jūrų laivyno 1-ojo laipsnio rezervo kapitonas ir buvęs štabo viršininko pavaduotojas Andrijus Ryženko.

„Pagrindinė „Ivanovec“ užduotis buvo aptikti ir naikinti paviršiaus taikinius <...> Po to, kai Rusija pasitraukė iš grūdų sandorio, du iš šių laivų nuolat sukiojosi Donuzlave, vakarinėje Krymo dalyje, kad blokuotų laivybą į pagrindinius mūsų uostus per šiaurės vakarų Juodąją jūrą“, – pabrėžė Andrijus Ryženko.

Jis pridūrė, kad sunaikintas laivas buvo nedidelis, bet potencialiai labai pavojingas.

Tokios korvetės iššoka iš Donuzlavo ežero, užima šaudymo pozicijas prie Tarchankuto kyšulio ir savo raketomis gali atakuoti bet kurį antvandeninį laivą šioje akvatorijoje. Mūsų kariai rado momentą, kai jis išplaukė iš Donuzlavo ežero ir atakavo jį jūriniais dronais. Laivas sprogo ir nuskendo. Tai buvo įdomus taktinis žingsnis. Palaipsniui galime atimti iš priešo galimybę blokuoti laivybą Juodosios jūros šiaurės vakarinėje dalyje“, – pabrėžė Ryženko.

(97)
(0)
(97)

Komentarai ()

Susijusios žymos: