Rusijos pranašumas – trys prieš vieną. Ukrainai skubiai reikia paramos  ()

Ukraina perspėjo sąjungininkus dėl kritinio sviedinių trūkumo, skelbia „Bloomberg“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai skubiai reikia paramos. Rusijos pranašumas – trys prieš vieną.

Apie tai skelbia „Bloomberg“.

Ginklų trūkumas Ukrainoje kasdien stiprėja. Rusija pagal amuniciją lenkia Ukrainą – trys prieš vieną. Taip teigiama Ukrainos gynybos ministro Rustemo Umerovo laiške kolegoms ES, kurį peržiūrėjo „Bloomberg“.

Dokumente teigiama, kad Ukraina negali iššauti daugiau nei 2000 sviedinių per dieną 1500 kilometrų ilgio fronte. Tai mažiau nei trečdalis amunicijos kiekio, kurį agresorė šalis naudoja kasdien.

Umerovas paragino ES tiekti Ukrainai žadėtą ​​milijoną artilerijos sviedinių, kurie bent jau atitiktų Rusijos Federacijos ugnies jėgą, nes dažniausiai karą laimi ta pusė, kuri turi daugiau amunicijos.

Laiške taip pat teigiama, kad Ukrainai reikia 200 000 vnt. 155 mm sviedinių per mėnesį. Tuo pat metu Maskva gali gauti beveik dvigubai daugiau amunicijos, o iš Šiaurės Korėjos į Rusijos Federaciją atkeliavo apie milijonas sviedinių, pabrėžia „Bloomberg“.

 

Anksčiau, sausio 31 d., ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pareiškė, kad iki kovo Europos Sąjunga įvykdys tik 52 % pažado aprūpinti Ukrainą milijonu artilerijos sviedinių.

Dar 2023 metų pavasarį ES įsipareigojo Ukrainai per vienerius metus pateikti 1 milijoną artilerijos sviedinių.

Sausio 11 dieną Europos Komisija paskelbė, kad tik iki 2024 metų žiemos pabaigos Europos Sąjunga galės pagaminti milijoną sviedinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(6)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: