„Sunkus klausimas.“ Kur dingo 65 belaisviai iš numušto Il-76  ()

Sausio 24 dieną Belgorodo srityje sudužo rusų Il-76. Rusija iš karto pranešė, kad jame buvo 65 ukrainiečių karo belaisviai. Tą dieną iš tikrųjų planuoti belaisvių mainai. Jie buvo atidėti. Sausio 31 dieną mainai įvyko, bet juose nebuvo nei tų belaisvių, nei jų kūnų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 31 dieną mainai įvyko ir 207 Ukrainos gynėjai grįžo į Ukrainą. Tarp jų, aišku, nebuvo tų 65 karių, kurie, pasak Rusijos gynybos ministerijos, buvo gabenami numuštu Il-76.

Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorakto atstovas Andrijus Jusovas paaiškino, kad sausio 31-ąją įvykę mainai buvo tie, kurie turėjo įvykti sausio 24-ąją.

„Galime patvirtinti, kad Rusijos sąraše minimi 65 belaisviai yra tie gynėjai, kurių pavardes Ukraina buvo gavusi mainams“, - sakė Jusovas.

Jis pažymėjo, kad Ukraina pateikė prašymus dėl kūnų perdavimo, bet Rusija su tuo nesutinka. Jei belaisviai žuvo, Ukraina turi gauti jų kūnus. Ukraina ir Rusija reguliariai apsikeičiai žuvusiųjų kūnais. Jei jie gyvi, jie turėjo dalyvauti mainuose.

Pasak Jusovo, Ukraina dėl to reikalauja nešališko tarptautinio tyrimo ne tik dėl lėktuvo katastrofos aplinkybių, bet ir dėl to, kas tiksliai buvo lėktuve Il-76.

 

Ukraina iš pradžių skelbė, kad lėktuve buvo rusų kariai. Vėliau buvo manoma, kad jame buvo raketos S-300 sistemoms. Pasirodžius katastrofos vietos nuotraukoms, iškilo versija, kad jame buvo tik įgula, nes tuose laukuose nematyti beveik jokių kūnų. Rusija tvirtina, kad tame Il-76 buvo 65 ukrainiečių karo belaisviai.

(10)
(3)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: