„1 500 tankų. 22 000 dronų. Sunaikino beveik visus.“ Putinas apie ginklus. Kas nutiko  ()

Vladimiras Putinas skelbia apie didėjančią tankų gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė, kad nuo „specialiosios karinės operacijos Ukrainoje“ pradžios penkis kartus išaugo pagrindinių kovinių tankų gamyba. V. Putinas tai pareiškė forume „Viskas dėl pergalės“. Teigdamas, kad plėtojama ir civilinė, ir karinė pramonė, V. Putinas atkreipė dėmesį į gerokai padidėjusią tankų gamybą.

„Nuo operacijos pradžios smarkiai išaugo įvairių rūšių bepiločių orlaivių ir artilerijos amunicijos tiekimas kariuomenei, įskaitant dešimteriopai padidėjusį šarvuočių tiekimą, septyniskart padidėjusį automobilių įrangos tiekimą ir, svarbiausia, penkiskart padidėjusį tankų tiekimą. Penkis kartus padidėjęs tankų skaičius yra labai reikšmingas“, – sakė V. Putinas.

Tačiau tikslių skaičių, patvirtinančių penkis kartus padidėjusią tankų gamybą, V. Putinas nepateikė. BulgarianMilitary.com remiasi Gynybos ministerijos praėjusių metų gruodžio mėnesio ataskaita, kurią išplatino naujienų agentūra TASS. Joje teigiama, kad 2023 m. Rusijos kariuomenei buvo pristatyta 1 500 tankų ir 22 000 bepiločių orlaivių.

Ataskaitoje taip pat pažymima, kad buvo pristatyta 22 000 šarvuotų kovos mašinų ir 1 400 raketų bei artilerijos sistemų.

Britų žvalgyba neseniai pareiškė, kad kiekvieną mėnesį Rusija pagamina beveik tiek pat tankų, kiek jų sunaikinama Ukrainoje – vidutiniškai apie tris tankus per dieną. Analitikai teigia, kad šis padidėjimas nebūtinai reiškia, jog gaminami visiškai nauji tankai. Greičiau tai gali būti susiję su senų tankų, tarnaujančių Rusijos kariuomenėje, modernizavimu.

 

Manoma, kad Rusijos pažangaus tanko „T-90M Proryv“ gamyba susiduria su dideliais iššūkiais. Šaltinių duomenimis, buvo pagaminta tik 130 vienetų šios modernios šarvuotos transporto priemonės, kuri 2023 m. buvo pristatyta Rusijos kariuomenei. Likusi tiekimų dalis buvo užtikrinta modernizuojant tankus T-72 ir T-80, kurių Rusijai liko dar nuo Sovietų Sąjungos laikų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(11)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: