Reakcija sprogo. To nesitikėjo niekas. Lenkija skelbia, kam atiteks Krymas (Video)  ()

Dudos žodžiai sukėlė aštrios kritikos bangą ne tik Ukrainoje, bet ir tarp Lenkijos politikų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-04 Reakcija sprogo. To nesitikėjo niekas. Lenkija skelbia, kam atiteks Krymas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda abejoja, ar Ukraina susigrąžins Rusijos aneksuotą Krymą. Atitinkamą pareiškimą jis padarė interviu „YouTube“ kanalui „Kanal Zero“.

„Man sunku atsakyti į šį klausimą. Nežinau, ar Ukraina galės susigrąžinti Krymą, bet tikiu, kad ji susigrąžins Donecką ir Luhanską. Tai turi ypatingą reikšmę istoriniu požiūriu. Tiesą sakant, žvelgiant istoriškai, Krymas ilgą laiką buvo Rusijos rankose“, – sakė jis.

Dudos žodžiai sukėlė aštrios kritikos bangą ne tik Ukrainoje, bet ir tarp Lenkijos politikų. „Norėčiau Dudai priminti, kad Lenkijoje yra miestų, kurie priklauso Lenkijai trumpiau nei priklausė kitai šaliai. Absoliučiai kvailas pasisakymas“, – sakė Valdančiosios Lenkijos Piliečių koalicijos (KO) parlamentaras Romanas Giertychas.

 

Ukrainos ambasadorius Lenkijoje Vassylis Svaryčas tinkle „X“ pabrėžė, kad Krymas yra ir liks Ukrainos dalis ir „nutraukti Krymo okupaciją esą yra bendras laisvojo pasaulio uždavinys ir pareiga“.

„Krymas yra Ukraina, taip yra ir taip liks. Laikina Rusijos įvykdyta Krymo okupacija yra karo nusikaltimas, už kurį bus baudžiama. Nutraukti Krymo okupaciją yra bendras laisvojo pasaulio uždavinys ir pareiga. Mes tai padarysime be jokios abejonės“, – pažymėjo diplomatas.

 


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(20)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: