„Atpirkimo ožys dėl pažangos stokos.“ Įtampa auga  ()

Zelenskio prieštaravimai su Zalužnu išryškina nepatogią politinę padėtį, kurioje atsidūrė valstybės vadovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis bus „kaltas“, jei atleis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą Valerijų Zalužną, ir silpnas, jei paliks jį eiti pareigas. Tokią nuomonę „The Sunday Times“ straipsnyje išsakė britų politologas Markas Galeotti.

Anot jo, Zelenskio prieštaravimai su Zalužnu išryškina nepatogią politinę padėtį, kurioje atsidūrė valstybės vadovas.

„Aktorius ir komikas jau tapo kažkuo tarp politiko ir karo vado. Jis susidūrė su sudėtingesniais iššūkiais nei tie, kurie buvo per Rusijos invaziją beveik prieš dvejus metus, dabar jis vėl turi rasti būdą prisitaikyti“, – rašo Galeotti.

Jis pabrėžia, kad įtampa tarp Zelenskio ir Zalužno – dviejų populiariausių Ukrainos žmonių – augo jau seniai. Zalužnas manė, kad politinis kišimasis į karinius sprendimus ir paskyrimus yra nepagrįstas. O Prezidento administracija buvo susirūpinusi dėl „geležinio generolo“ populiarumo.

„Nors jis nerodė jokių politinių ambicijų ženklų, generolas yra vienintelė figūra, kuri gali konkuruoti su prezidentu, nes turi viešą palaikymą... Generolas stengiasi vengti dėmesio, tačiau turi kieto ir sąžiningo vado reputaciją“, – pažymi ekspertas.

 

Jo nuomone, Zelenskis atstūmė nuo savęs „chaki elektoratą“, kuris mano, kad Ukrainos visuomenėje geriausia yra kariuomenė , ir iškėlė Zalužną kaip galingą potencialią politinę jėgą.

„Tie, kurie nori sumenkinti Zelenskį, naudojasi šiuo įvykiu, kad pavaizduotų jį ne tik kaip pavydų, bet ir kaip silpną, ieškantį atpirkimo ožio dėl pažangos stokos praėjusių metų atsakomajame puolime“, – apibendrina Galeotti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(5)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: