„Neliko kitos išeities. Pradėti nuo Lenkijos.“ Varšuvoje šokas. Ką skelbia Putinas  ()

Lenkiją apstulbino Putino pareiškimai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-12 „Neliko kitos išeities. Pradėti nuo Lenkijos.“ Varšuvoje šokas. Ką skelbia Putinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sensacingame interviu amerikiečiui Tuckeriui Carlsonui apkaltino Lenkiją, esą ši šalis „privertė“ Adolfą Hitlerį 1939 m. pradėti Antrąjį pasaulinį karą.

„Lenkai prisižaidė ir privertė Hitlerį pradėti Antrąjį pasaulinį karą būtent nuo jų. Kodėl karas 1939 m. rugsėjo 1 d. pradėjo būtent nuo Lenkijos? Ji pasirodė esanti nesukalbama. Hitleriui neliko ką daryti ir įgyvendinant savo planus pradėti nuo Lenkijos“, – sakė V. Putinas.

Kartu atvirai pateisindamas nacistinės Vokietijos veiksmus, jis pasakė amerikiečiui, tarsi šiandienos realybėje ne Rusija būtų sukėlusi karą Ukrainoje. Ji esą jį „baigia“.

 

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radislavas Sikorskis pakomentavo skandalingą Putino interviu. Jį šokiravo ne Kremliaus vadovo pareiškimai, prie kurių visi jau pripratę, o tai, kad propagandinį istorijos iškraipymą skleidžia amerikiečių „žurnalistas“.

„Rusijos diktatorius V. Putinas jau ne pirmą kartą kaltina Lenkiją, kurią 1939 09 17 užpuolė SSRS, karo sukėlimu. Esame pripratę prie paranojiškų pasiteisinimų dėl Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 m. Šokiruoja tai, kad šį kartą juos pateikia amerikiečių žurnalistas“, – sakė R. Sikorskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(72)
(-58)

Komentarai ()