Gyventojų apklausa: Lietuvą gintų dauguma šalies vyrų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

FtBall 2012-01-05 13:06
Pamiršote, sere, kad jūs pats kėlėte fantastines teorijas.
blizzard 2012-01-05 13:28
rimka 2012-01-05 16:36
Kalbi ką girdi iš aplinkinių? Tai jau čia į jokį vyrą nepanašu, o apie savigarbą (pelnytą ar nepelnytą) turėtum visai nebekalbėti. Apie kariuomenę, tai kas kokių močiučių prisiklausę, kas ko patys prigalvoję, geriau pasidomėkit kaip yra iš tikro. Kaip karys turėčiau savo pastebėjimų parašyti, nes matau iš vidaus kaip yra. Pirmas dalykas, tai jokie kvailiai, mulkiai ar nevykėliai vadais niekada nebūna. Čia yra faktas nr1. Visi kas užima kažkokias pareigas, tai jų tikrai yra nusipelnę, ir žmonės tikrai verti pagarbos. Aišku išimtis tik tie akademiją baigę studenčiokai, jauni karininkiukai bet jie jokių pareigų ir neužima, o aš kalbu apie karius. ir kitas dalykas, ką reiktų priminti tiem kas pamiršo arba net nežinojo, tai be tų vyrų (ir moterų), Lietuvos pirmųjų karių savanorių, kurie taip pasirinko net žinodami, kad galbūt sau pasirašo mirties nuosprendį, nebebūtų jau netgi Lietuvos tokios kaip valstybės.
blizzard 2012-01-05 16:47
Na visų pirma Lietuvos valstybė gyvuoja dar nuo tų laikų kai kiekvienas baudžiauninkas buvo karys. O kas liečia paskutinius karus, tai Lietuva išliko ne dėl to kad labai stipriai kariavo, o dėl to kad buvo tam tikrų šalių įtakos zonose ir sugebėjo pareikšti nepriklausomybę, taip sakant tai tik buvo "reikiamas žingsnis, reikiamu laiku" partizanai padėjo, tačiau jeigu kas nors rimtai būtų norėjęs tai ir jie būtų parišti pakankamai greitai.. Kaip karys parašyk savo nuomonę kiek naudos mūsų kariuomenė turėtų karo metu? Mano kaip ne kario nuomone, galėtumėt geriausiu atveju nupirkt kelias minutes laiko karo pabėgėliams, finansavimas mažas, populiarumas kaip matom mažas, technikos praktiškai nėra.. Vien didelis noras valstybės neapgins, ir posakis kad profesionalas su akmeniu gali užmušt naujoką su kardu šitoj vietoj nelabai tinka..
Arthuras 2012-01-05 16:48
O kaip nusprendžia, kuris ten nusipelnęs, kuris ne, jei apart pratybų nieko LT nevyksta?
rimka 2012-01-05 17:23
o tu kiek iš to šono matai?
Analog 2012-01-05 17:41
Bergždžias reikalas ginčytis, kai reiks gelbėt tų besiginčijančių subines, pasimatys nauda.
rimka 2012-01-05 17:43
+1
Arns 2012-01-05 17:50
Užsienyje savanorystė yra savanorystė ir nereikia būti jokiu kareiviu kad galėtumei prisidėti, tik LT numatė jog gaisrininkai yra vien sukarintos struktūros, tad eilinis pilietis jiems padėti negali. Pasisukę kitaip reikalai? Gal nereikia svaigti, LT kariuomenė negali būti panaudota prieš civilius, riaušėmis rūpinasi policija ir specialūs policijos daliniai.
rimka 2012-01-05 18:13
bet tai jau kokių čia visų galų specialistų prisiveisė Galėčiau priminti, kad tie savanoriai o ne grasino ir iš viso geriau žinok apie ką kalba, nes malyg maišai įvykius. apie savanorystę, Arns, kiek esi savanoriavęs? Bent "Darom" akcijose dalyvauji? ar tik eini pro šalį ir žvengi "dirba lopai..." ? ir prie ko čia kariuomenė prieš civilius? p.s. man čia visa ta diskusija pradeda atrodyti biški vaikiška nebetęsiu, nes įdomiau diskutuoti su tais, kurie mąsto kalbėdami.
Arns 2012-01-05 18:38
rimka rimka, na o kaip tavo teiginys apie iššaudymą? Ooo, savanoriai gynė... Įdomu ar ne minia prie objektų labiau baidė negu tie "apsauginiai"? Manau tau pakaks apmąstymams ir tiek. Prie ko kariuomenė prieš civilius? Tamsta, ar skaitote ką pats rašote? Pacituosiu: " kad ir krepšinio čempionatas, čia jų neprireikė, bet jeigu reikalai būtų pasisukę kitaip, tai pagalba visoms tarnyboms, med pagalbai gaisrinei ar policijai buvo pasiruošusi suteiktu kariuomenė". Kariai dirbs medikais? Ar eilinis karys apmokytas naudotis gaisrinėmis mašinomis? O kuo padėti gali policijai? Taip kad panašu pirmiau reiktu jums pabaigti mokyklą ir išmokti mintis dėstyti, o jau tik tada įsivaizduoti jog kažką žinote.