Gyventojų apklausa: Lietuvą gintų dauguma šalies vyrų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2012-01-04 20:23
Tamsta, ale jūs labai įdomiai čia elgiatės. Užsiimate provokacijomis ir žaidžiate jausmais, taip norėdamas įtikinti kitus stoti už Tėvynę ? Sakyčiau, nevykęs argumentas. Žinoma, ta šlykščioji karo pusė egzistuoja ir ji gali būti kaip psichologinio smurto priemonė. Galiu pasakyti, kad nereikia nė karo, o "žmonės" t.y. gyvūliai žmonių pavidaluose yra dar žiauresni. Užtenka pabraidžioti internetų platybese ir pamatysite, tai ko nematėte per karą ir kitų pasakojimus iš jo. Geriau pasakykite, kaip tame besispecializuojantis, ką man duos į rankas, kad aš galėčiau ginti ? Ar tik ne akmenius ir pagalius ? Ir vienu tanku, vienu naikintuvu ? Nes kiek brolis pasakojo, tai savonoriaujant nelabai ką jie ten gudro ir gauna, kai automatai dovanojami, kitų šalių ne pačiame geriausiame stovyje. Matyt, kad gauti kažka blatniau, reikia ne vienerius ne dviejus metus pratrinti užpakalį Rūkloje ar kur kitur. Bet KAM'as užtat prisipirkęs sumper-pumper duper džipų galės pasivaidėlenti prieš šimtatūkstantines armijas. Gaila, jog gimėme tokioje buferinėje sąloje, tai matyt, daugiau kiekvieną dieną gyvenant su paranoja nėra apie ką ir diskutuoti, gilios krizės laikais. Kol valdžia beprotiškai didina mokesčius, tol jūs runkeliai pasikoliokite apie karus ir kitas paranojas ? Geras būdas nukreipti visuomenės dėmesį nuo pagrindinių šalies problemų, o tuo tarpu galima didinti mokesčius ! Belieka tikėtis, kad turint tokius specus kaip p. ligthfire ir jei ten visi tokie būtų KAM'e, tai galėtume atsilaikyti prieš bet kokius priešininkus. I hope so mister ligthfire !
Arthuras 2012-01-04 20:28
Neee, jis žaisdamas jausmais bando propaguoti militarizmą, nes pats yra juodas militaristas.
blizzard 2012-01-04 21:10
Puiku, o dabar apsidairyk kur gyveni puikiai matom kad visoje lietuvoje daugiau ar mažiau vyrauja anarchiškos nuotaikos. Valstybė gyvena sau, žmonės sau. Taigi kokioje aplinkoje gyvename, taip ir gyvename. Institucijomis pasitikėti negalime, savo pažįstamais ir tais pasitikėti negalime. Pusė Lietuvos išemigravo ieškoti geresnio gyvenimo, o tu man kalbi apie patriotizmą? gali būti patriotu kaip matai kad tai atneša naudos tiek kitiems tiek tau, bet paklausk savęs ar tu pats patriotiškai gyveni kaip reikia važinėt kontrabandiniu kuru, ar pirkt daiktus be pvm per draugus, kad išgyventum..
- 2012-01-04 21:14
Užsidiskutavę nepastebit vieno svarbaus dalyko, kurio nemato nei „patriotai“, nei YPAČ „taikūnai“. Kariuomenė yra reikalinga, ir ji PRIVALO priešintis net ir esant 100-procentiniam pralaimėjimui. Ypatingai durniems, arba nepasimokiusiems iš istorijos priminsiu 1939-1940 metus, kai Lietuva pasidavė SSRS neiššovusi net simbolinio šūvio. Antra: . Šiai minčiai, kurią nori įteigti pasauliui Rusija, kiša koją partizanai ir jų priešinimasis. Praktiškai jų veikla suteikia legitimumą pasipriešinimo ir okupacijos sąvokoms. Ir, net jei jie buvo visiški banditėliai, juos reikia garbinti už tai, nes savo veikla suteikė galimybę visiems sakyti, jog „mes priešinomės, nes SSRS (Rusija) mus buvo okupavusi“. Jei Lietuvos kariuomenė būt bent fejerverką iššovusi SSRS karių pusėn - būtų OFICIALUS pasipriešinimo faktas, leidžiantis taikyti okupacijos sąvoką visiems SSRS veiksmams be išimties. Visi, kas bamba „nafik mums kariuomenė su dovanotais užsikertančiais automatais“ , matyt, labai nori pakartoti 1940-tųjų istorinę klaidą? Po to atgauti nepriklausomybę būt daug sunkiau, nei bent minutę pasišaudžius, kad ir fejerverkais.
kionig 2012-01-04 21:16
blizzard 2012-01-04 21:22
Klausimas ką brangini labiau ir kas tau svarbiau, jaustis didvyriu ar išsaugot gyvenimą. Čia prieinam prie gana gilių pamąstymų. Kas yra didvyris? kaip jaučiasi didvyris? kaip valstybė gamina didvyrius? kokia prasmė būti didvyriu? ir t.t. galiausiai prieinam prie tokio atsakymo kad didvyris kariauja ne dėl to kad kažką apgintų, o dėl to kad išgyventų karo laukia, žvelgiant toliau prieinam prie tokio pamastymo kad didvyris neturi dėl ko gyventi todėl pasirinko karą, o žvelgiant dar toliau galima įžvelgt ir patriotizmu praplauto žmogaus likimą. Kas lengviau, kariaut ar pabėgt į nežinomą šalį ir ten pradėt gyvenimą iš naujo? Pasakysiu kad kariaut gali bet koks Jonelis, duok jam ginklą į rankas ir jis savo pareigą atliks. Sunkiau yra pabėgt ir viską pradėt iš naujo. Dabartiniam emigrantam niekur bėgt nereikėjo, į juos niekas nesikėsino, jiems negrėsi jokie trėmimai, tačiau jiems įsikurti svetur ir ten prisitaikyti nėra lengva. Kai tuo tarpu atėjus karui mirtis bus prie tavęs taip arti, kad tos drąsos kažką daryt net ir nereikės, darysi nes būsi priverstas..
blizzard 2012-01-04 21:26
Nu ir ką? Būtum gimės Rusijoj ir ką tada? žinotum kad esi pagal tautybę Lietuvis, bet va Rusiją užėmė Lietuvą kažkada ir tu gyveni Rusijoje ir ką? kas tavo gyvenime nuo to pasikeistų? karas toks trumpas etapas kad gai būti svarbus tik tos kartos žmonėms kurie jį išgyveno o ateities kartoms tai tik istorija neturinti realiai jokios įtakos. p.s. kionig, tai aišku kad noliferei išgelbės, pažiūrėk kokius patriotus tokie žaidimai ugdo, tik duok jiem ginklą ir health pack, eis headshotų daryt ir fragus skaičiuot..
lightfire 2012-01-04 21:35
karas atneša kraują, sugriovimus, sužeidimus, mirtį ir kitas baisias nelaimes. Neaiškink man vaikeli, ko pats nesi matęs. Aš mačiau savo akimis, ką tai reišia karo pasekmės. O dėl naudos, tai paaiškink tai 1944-aisiais nuo nacių išlaisvintiems Vakarų europiečiams, koncentracijų stovyklų gyventojams, Kuveito gyventojams 1991-aisiais - eik ir papasakok jiems apie taiką - jie gal ištrauks tokį vieną Čemberleno popiergalį ir tau sukiš į vieną vietą taikiai
Nightbringer 2012-01-04 21:36
Silpna kultūra ugdo silpnus žmones. Jei 1939 metais europoje būtų dominavę tokie žmonės, kaip jie yra dabar, tai tikriausiai kaip ir Danai, visą europą būtų suderėta ir atiduota naciams. Egzistencializmas nors iš pažiūros patraukli filosofijos šaka, tačiau sekant ją, galimą padaryti tokių dalykų, kurie apkartins visą tavo likusį gyvenimą. Be to, ši vertybė dažnai yra niekinė norint valstybei ką nors pasiekti. Na, o nuo valstybių pasekimų, gerovė keisis ne tik tavo, bet ir daugelio kitų, ateinančių kartų. Na, o galiausiai, tas sentimentalumo, bei pasyvumo kultas augantis vakarų europoje yra liga, nuo kurios išsivysčiusios taps musulmonų kolonijomis ir taip baigs savo egzistavimą. Ir kas galų gale bus teisus? Ogi laimėtojai. Kaip ir tada, taip ir dabar kiekviena tauta turi savo, unikalias vertybės, dėl kurių jie yra tai, kas yra. Norit karo? Turėsit tam labai gerą progą, kai didžioji dalis europos priklausys radikaliajam islamui, kuriam tik niešti nagus pradėti karą, kitą prieš ,,netikėlių" šalis.
andriulis 2012-01-04 21:38
Kazkam lansbergis per daug itakos padares. Pats lightfire tai primena tuos karininkus kurie priimineja jaunuoliusi i tarnyba. Vaidina is saves velnias zino ka, bet realybeje paslemekai. Maziau cia kurstykit zmones ir uz tokius tiesmukus komentarus apie "ivanus" kurie prievartauja kazkieno zmonas, tai siulyciau perduoti komentara tam tikroms institucijoms. Per tokius fanatiskus "patriotus" atrodome kaip agresyviai nusiteikes ziurkenas, kuris atrodo nei kiek ne agresyviai, o juokingai.
FtBall 2012-01-04 21:39
Pirma, Jūs, sere, per daug negerbiate kitų žmonių, vadindami juos kvailais. Antra, net esant šimtaprocentiniam pralaimėjimui, neverta nusižeminti iki eilinės marionetės (kitais žodžiais tariant, kario) lygio. Paminėjai pavyzdį su sovietais, o aš pasikartosiu, ir vėl užduosiu klausimą: -Kas būtų buvę, jei žymiąją Sausio 13 dieną būtume su ginklais ir patrankom stoję "ginti" Lietuvos?
arėjas 2012-01-04 21:53
Akivaizdu, kad mūsų reguliarioji kariuomenė nepasipriešins jokiam priešui. Todėl mus gali išgelbėti tik partizaninis-teroristinis pasipriešinimas. Turime imti pavyzdį iš musulmonų fanatikų. Aišku tam reikalinga visuotinė neapykanta priešams. Neapykanta priešams yra tokia pati patriotizmo ideologijos dalis, kaip ir meilė saviems. Nepykanta priešams - puikus motyvuojantis ir vienijantis veiksnys. Deja tai niekur neskelbiama. Atvirkščiai mums iš rytų bei vakarų bei vietinių kolaborantų-tolerastų nuolat brukama tolerancija visiems destruktyviems veiksniams, kaip pederastija (toks mokslinis visai cenzūrinis terminas), rasinis bei tautinis maišymasis, multikultūralizmas, kosmopolitizmas, savęs niekinimas, emigracija. Akivaizdu, kad mes ruošiami taikiam ir be pasipriešinimo padovanojimui kuriems nors mumis besidomintiems interesantams, greičiausiai Lenkijai. Nereikia turėti iliuzijų, kad mūsų niekas nepuls. Istoriniai priešai tie patys - Rusija, Lenkija. Jei Rusija - nenugalima jėga ir apie pasipriešinimą jai kalbėti beprasmiška, tai išgelbėti nuo Lenkijos gali vienybė ir visuotinė neapykanta jiems. Abejoju ar myžniai lįs, jei žinos, kad bus sprogdinamos mokyklos ir vaikų darželiai Varšuvoje.
lightfire 2012-01-04 21:58
kam tos ironiškos gėlės.. Jei turėtume valdžioje tokius specus, kaip tas pacipistas bei Zergas, jau seniai pas putiną būtų išvykusi delegacija atvežti taikos saulės. arba pas lukašių, arba dar velniai žino kur į kokią brolišką autoritarinę respubliką, merdinčią ir sudirbta ekonomika, bet mus galinčia apsaugoti nuo bet kokios atsakomybės dėl savo šalies saugumo
arėjas 2012-01-04 22:00
Apskritai Lietuvą galėtų išgelbėti visuotinė islamizacija. Reiktų pabūti moderniais ir iškeisti supuvusias "vakarų vertybes" į sveiką islamo ideologiją ir iš jos išplaukiančiais gerais dalykais, kaip didelis gimstamumas, moralė, vieningumas, nepakantumas kitokiems.
kionig 2012-01-04 22:00
Tamsta, jūs taip pat naivus esate, kad jum kažkas leis tai daryti esant tokiai padėčiai ? Manai galėsi laisvai išsakyti savo nuomonę ir nebūsi nutyldytas kokių aukštesnių vadukų bei gausi sprendimus iš aukščiau, ir tik pamėgink ką nors ne taip padaryti, kaip galvoja viršylos, kažin kas tada lauktų jūsų pačių ? Kai pasakojo bratkė, kai jis dar ten savanoriavo. Jie ten kiekvieną dieną tuos stringančius automatus blizgina, tai priėjęs ten kažkoks aukštesnio laipsnio (leitenantas gal) su baltomis pirštinėmis prabraukė per šautuvą ir pradėjo knisti protą, kad purvinas šautuvas, nors jis ten buvo išvalytas. Bet bratkė nenusileido, tai jam ten pradėjo gazdinti, kad čia taip ir anaip bus, galų gale nusiuntė dar pas aukštesni kažkokį vaduką pasiaiškinti ir nieko nepašė tas vadukas, nors ir ten primetantys kietus esą. Nebent žinai, būsi ne eilinis marionetė o ten kažkas aukščiau, tada gal ir galėsi priimti sprendimus
lightfire 2012-01-04 22:06
tikriausiai būtų buvę daug daugiau aukų ir progos sovietams klykti apie sužverėjusius nacionalistus. Antra vertus, tuomet lietuva dar nebuvo pripažinta nepriklausoma valstybė, ji neturėjo jokių kitų galimybių priešintis - neturėjo savos kariuomenės. Dabar turime savo valstybingumą ir kariuomenę, bet neturime to sustielkimo, kaip sausio 13-ąją prieš dvidešimt vienerius metus - aš nematau priežasties, kodėl neturėtumėme priešintis ginklu, jei toks momentas ateitų. Ir l. tikiuosi, kad to neprireiks, o bet kokį konfliktą bus galima išspręsti diplomatinėmis priemonėmis, bet kartoju - istorija jau parodė, kad silpnųjų niekas negerbia, juos sutrypia.
Arthuras 2012-01-04 22:08
Aiškus pavyzdys, KOKIE ten dirba. Nesuprantu apskritai, kaip save gerbiantis vyras gali savo noru eiti į kariuomenę ir leisti būti žeminamam šiek tiek aukštesnį laipsnį turinčio asmens. O kiek girdėjau iš pasakojimų, tai ten bendravimas labai panašus, kaip kionig apibūdino. Kokia institucija, toks ir kontingentas.
FtBall 2012-01-04 22:08
Karas atneša nelaimes, bet vistiek tu esi už karą? Man rodos, yra vietų, kur tau dar galima padėti... Hmm.. mąstant apie išprotėjimą, tai dauguma genialių žmonių buvo išprotėję, ar ne? Jei toli toli nenukrypstant nuo temos, tai ir Hitleris buvo išprotėjęs, genijus, bet išprotėjęs. Juk tik genijus sugebėtų taip tautą suvienyti, bet tik išprotėjęs galėtų ją nuvesti tokia kryptimi. P.S. Prašau, sere, jei jums nėra per daug sunku, žinant jūsų būklę, nevadinkite manęs pacifistu. Nepatinka šis žodis.
kionig 2012-01-04 22:15
Žinoma, gal ne visur tokie dirba, bet kad neprognozuojamai vieną diena prasidės koks nors proto knisimas tai tikimybė yra. Žinai, realiai visada kastinese sistemose taip yra, kad viršylos atrašo grušių, po to tie dar kitiem. Tos dedovšinos gal ir kiek gali būti, ką gali žinoti.
lightfire 2012-01-04 22:24
Šiaip jau jus vadinu paniekinamu terminu - pacipistas, nes pacifisto vardo jūsų rantai yra everti, bet tebūnie, tarkim suteikiu sau teisę vadinti jus pacifistu, o tai tamstos pažiūros - ne pacifistinės? O kokios gi jos?